Motståndarkollen: Linköping

När vi på måndagskvällen äntligen får välkomna 500 åskådare till Tunavallen väntar en bekant motståndare.
Vi synar Linköping genom att ta ett snack med en av deras stöttepelare – försvararen Emma Lennartsson som gör nionde raka säsongen i klubben.

Genom seriematcher och träningsdito har Eskilstuna United mött Linköping FC massor av gånger det senaste decenniet. Östgötalaget har imponerande meriter, inte minst tre SM-guld – 2009, 2016 och 2017. Lägg därtill en handfull titlar i Svenska Cupen så förstår ni att det är en förening med vana att vinna.

På en stor del av nämnda resa har Emma Lennartsson funnits med. Hon kom till LFC 2013 från Norrköping.
–  Jag trivs väldigt bra i klubben och med de förutsättningar vi har här. Det är en klubb som vill vara med och slåss om de bästa placeringarna och jag känner att jag hela tiden utvecklas i den här miljön, säger hon.
Du som då har mycket att jämföra med, vad skulle du säga kännetecknar denna upplaga av Linköping mot de tidigare åtta du varit del i?  
– Vi är en väldigt bra grupp som trivs med varandra, där alla strävar mot samma mål och där alla hela tiden vill utvecklas och bli bättre både individuellt och som lag.

Linköping har även börjat OBOS Damallsvenskan 2021 starkt. Man ligger på tredje plats och har likt United fyra oavgjorda på åtta omgångar. Skillnaden är att man i övrigt har tre segrar och en förlust, för United är det omvänt.
– Vi har som mål att förbättra fjolårets placering, berättar Emma vars klubb då slutade fyra.
Har din roll i laget förändrats mycket genom åren?
– Ja, den har ändrats lite från när jag kom. Men det sker naturligt när du växer in i ett lag och i en klubb. Jag vet hur det fungerar här och jag försöker alltid att hjälpa mina lagkamrater. Jag har även fått äran att bära kaptensbindeln några gånger, säger mittbacken som har fått speltid i minst 16 seriematcher varje säsong hon varit hos LFC.

En av måndagskvällens motståndare har hon lite extra bra koll på.
– Ja, jag och Emma Holmgren var faktiskt grannar i omklädningsrummet det året hon spelade för oss. Emma är en bra person och en mycket duktig målvakt, berömmer namnen Lennartsson.
Holmgren har inlett 2021 starkt men Eskilstuna som lag har inte fått önskad utdelning poängmässigt. Vad tycker du kännetecknar United?
– Matcherna mot Eskilstuna brukar alltid bli jämna och lite rivalitet skulle jag nog säga att det finns mellan lagen. Det gäller att ha koll på deras djupledsspel och snabba omställningar.

I takt med att pandemirestriktionerna lättar kommer publiken tillbaka och den här gången är det alltså tillåtet att välkomna 500 åskådare till Tunavallen.
– Det är väldigt roligt och som vi längtat efter att få ha publik på plats, avslutar Emma Lennartsson.

Dela