”Växjö är en rejäl utmaning”

En soldränkt resa söderut pågår för Eskilstuna United.
I kväll jagar man tredje raka segern när man gästar jumbon Växjö och precis som vanligt får ni som följer hemsidan senaste nytt signerat tränare Magnus ”Munken” Karlsson.

Växjö har endast plockat tre poäng så här långt och fick ett om möjligt ännu större behov av seger. Detta genom att Piteå vann i går och Växjö därmed har sex poäng upp till närmaste laget som numera är AIK.

United har å sin sida siktet inställt på att fortsätta klättringen uppåt i OBOS Damallsvenskans tabell och med en vinst i dag har man klart häng på Champions League-plats när halva säsongen är avverkad.
Så här säger Munken timmarna före avspark:

Hej!
Fredag förmiddag och vi sitter på bussen på väg till Växjö. Det är några förändringar i truppen jämfört med vår senaste match mot AIK. Tillbaka i truppen är Johanna Renmark och Fiona Eriksson efter att förra helgen spelat med IFK Norrköping. Detsamma gäller Emma Östlund som missade AIK på grund av skada.

Seger senast ger oss något att bygga vidare på. Vi kontrollerade väldigt stora delar av matchen i Solna och även om vi var det bättre laget så får man inget gratis av någon motståndare i OBOS Damallsvenskan.
Det gäller i allra högsta grad även ikväll mot Växjö.

Man brukar ju säga att tabellen aldrig ljuger men i det här fallet gällande Växjö är det snarare undantaget som bekräftar regeln. De har spelat jämnt med i princip alla motståndare så här långt. Bra försvarsspel, organiserat och ett skickligt kontringslag.

Vi behöver göra många saker rätt ikväll. Växjö är en rejäl utmaning.

Följ oss på Sportbladet Play, 19.00

Dela