F19 Distriktsmästare 2021

IK Tun-Eskilstuna United 2–3 (1-2)

Under onsdagskvällen mötte Eskilstuna United IK Tun i DM-final på Rosvalla. Det var en blåsig och tuff historia för United, som till sist stod som segrare och därmed kunde ta titeln med sig hem till Eskilstuna.

Att IK Tun skulle stå för ett tufft motstånd visste man på förhand och det var hemmalaget som tog ledningen i den 14:e minuten genom Amanda Nordlie. IK Tuns ledning blev dock kortvarig och redan i den 16:e matchminuten kvitterade United genom ett frisparksmål av Fiona Eriksson. United kunde sedan utöka till 1-2 efter ett mål av Johanna Renmark i den 35:e minuten.

Andra halvlek inleddes utan mål, men United fortsatte att skapa chanser och på frispark satte Chloe Eriksson 1-3 i den 73:e minuten. IK Tun reducerade till 2-3 i minut 85 och det blev också matchens slutresultat.

Mål: 1-0 Amanda Nordlie (14), 1-1 Fiona Eriksson (16), 1-2 Johanna Renmark (35), 1-3 Chloe Eriksson (73), 2-3 Amanda Nordlie (85)