Felicia Rogic tar nya kliv i karriären

Klubbikonen lämnar Eskilstuna United för nya utmaningar. Felicia, Felle, Rogic, som i dag blev uttagen i a-landslaget har gjort klart med ny klubb efter att hennes kontrakt löpt ut.

Idag offentliggjorde Peter Gerhardsson truppen till landslagslägret i Algarve i januari. Bland de fyra spelarna från Eskilstuna United fanns Felicia Rogic.

– Det kom lite som en chock. Det är inget jag har gått och drömt om och inget jag trodde skulle komma när jag var 29 år, säger Felicia Rogic om landslagsuttagningen som offentliggjordes i dag.

Övriga spelare från Eskilstuna United som är med i truppen är Emma Östlund, Paulina Nyström och Linn Vickius.

Nya kliv i karriären

Hon inledde sin fotbollskarriär i BK Sport och hösten 2008 kom hon till United. Redan när föreningen tog klivet upp i Elitettan 2013 och sedan Damallsvenskan 2014 var hon en viktig spelare. Nu tar Felicia Rogic nya kliv i karriären med både landslagsuttagning och klubbyte.

– Hon är en ledare på och vid sidan av planen och inte minst en stor förebild för våra tjejer i ungdomslagen, säger ordförande Lina Bertilsson om Felicia Rogics betydelse i Eskilstuna United.

När Felle, som hon kallas, nu lämnar Eskilstuna United är det som en av klubbens absolut största genom tiderna. Hon har gjort 144 matcher i damallsvenskan för Eskilstuna United och det har blivit totalt 41 mål. I år blev det två mål och fyra assist på de 20 matcherna hon spelade.

– Jag vill tacka Felicia Rogic för tiden i United. Felle ger alltid 100 procent, oavsett om det är i en teorigenomgång, en träning på Tunavallen i november, eller i en toppmatch i damallsvenskan. Felle är en klubbikon som gjort avtryck i klubbens historia som är värd all respekt. Tack för din tid i United, lycka till med din nya utmaning, säger Fredrik Bernhardsson.

Varit med om det mesta

Felicia Rogics beslut att gå vidare till Norska Vålerengen tog hon innan det blev klart att föreningen inte beviljades elitlicens för kommande år.

– Det viktigast i beslutet är att det passar mig som fotbollsspelare och mina sportsliga ambitioner, säger hon.

Nu när beslutet är fattat och en flytt till Norge närmar sig kan hon se tillbaka på lång och händelserik tid i United. Hon har varit med om det mesta genom åren, högt som lågt.

– Det här med ekonomin, när vi höll på att åka ur, förra året när vi kämpade för en Champions Leaugue-plats, jag har spelat cupfinal, lyckan när vi gick upp och när vi vann Gothia Cup med ungdomslaget. Jag varit här så länge så jag har nog varit med om allt man kan i en förening, sammanfattar Felicia Rogic men tillägger:

– Förutom Champions League-spelet, det missade jag.

Hon har alltså varit Eskilstuna trogen förutom de två åren i Piteå 2016 och 2017.

Tacksam för tiden i Eskilstuna

Det har betytt mycket för Felicia Rogic att hon fått ha en fotbollskarriär i sin hemstad. Hon har ett stort hjärta för föreningen och har alltid känt sig uppskattad och uttrycker en stolthet över att hon fick bära kaptensbindeln de sista månaderna.

– Jag har trivts extremt bra här och varit bortskämd med att min familj har kunnat vara på varje match.

Nu vill hon ta chansen att tacka för sin tid i United.

–Jag vill tacka alla anställda och ideella krafter i föreningen, supportrar och alla lokala aktörer, som gjort det möjligt för mig att spela fotboll på elitnivå i min hemstad.  Men framför allt vill jag rikta ett tack till de spelare och ledare som varit med och utvecklat mig och samtidigt gjort dagarna på Tunavallen så extremt roliga. Med detta sagt vill jag önska spelarna och föreningen lycka till. Jag är säker på att Eskilstuna United kommer fortsätta kunna erbjuda en bra fotbollsmiljö. Jag tror på att de kommer nå Damallsvenskan igen, säger Felicia Rogic.

I vilken roll vi får se Felicia Rogic i på Tunavallen framtiden återstår att se.

– Jag har inte gjort min sista insats i Eskilstuna United, även om det nästa gång kanske inte blir på planen, lovar Felicia Rogic och hälsar:

–  Vi ses på Tunavallen!

Dela