Sparbanken Rekarne förlänger samarbetet med Eskilstuna United

Eskilstuna United är både glada och stolta över att fortsätta det fina samarbetet med sin huvudpartner, Sparbanken Rekarne. Båda parter är överens om ett förlängt huvudpartnerskap under 2022. 
Sparbanken Rekarne har under flera år varit en betydelsefull och stark partner till Eskilstuna United och genom det också en möjliggörare till det hållbarhetsarbete som klubben bedriver.

”Vi är så glada att Sparbanken Rekarne vill fortsätta vara vår huvudpartner vilket ger oss möjlighet att fortsätta utveckla vår verksamhet. Det ger både våra unga tjejer chansen att utvecklas till elitfotbollsspelare och möjligheten att fortsätta med verksamheten inom Hjärta United. Tillsammans arbetar vi dessutom för jämställdhet via JAG2030”, säger Lina Bertilsson, ordförande Eskilstuna United.

Sparbanken Rekarnes vd Annika Helg är glad över det fortsatta samarbetet som är en viktig del av bankens samhällsengagemang, vilket bidrar till ett mer tryggt och hållbart samhälle.

”Vi är mycket stolta över att vara en lokal bank som bryr oss om och gör skillnad. Det är våra kunder som ger oss den möjligheten, och vi hoppas att de känner stolthet över att vara kunder i en bank med lokalt hjärta. Eskilstuna United visar genom ett flertal aktiviteter att de har en bredd och värnar det lokala ur ett trygghets- och jämställdhetsperspektiv på samma sätt som vi, som lokal bank”, berättar Annika Helg, VD på Sparbanken Rekarne. 

Sparbanken Rekarne har under sin tid som partner till Eskilstuna United varit högst involverad och engagerad i hela klubbens verksamhet, inte minst i Hjärta United, där föreningens hållbarhetsarbete ständigt utvecklas. 

Att kunna inspirera och introducera unga tjejer i utsatta områden in till fotbollen (Girls United), såväl som att engagera och aktivera våra äldsta på seniorboenden (Care United), är och kommer fortsatt vara en viktig pusselbit i samarbetet med Sparbanken Rekarne. 

Med banken som möjliggörare har Eskilstuna United kunnat etablera och implementera det jämställdhetsarbete som klubben bedriver inom JAG2030. Idag är varken idrottsrörelsen eller näringslivet jämställt vilket Eskilstuna United tillsammans med Sparbanken Rekarne vill förändra. JAG2030 är och kommer vara en fortsatt viktig och gemensam fråga inom partnerskapet, för att tillsammans skapa ett mer jämställt och hållbart samhälle. 

”Förutom att Eskilstuna United är riktigt duktiga på att spela fotboll och utveckla talanger så är föreningen ett föredöme när det kommer till hållbarhetsarbete. Vi ser hur deras insatser och aktiviteter verkligen gör skillnad för många, även utanför fotbollen”, säger Johanna Tömmervik, chef Marknad och Kommunikation, Sparbanken Rekarne. 

”Vi är såklart oerhört glada till denna avtalsförlängning med vår huvudpartner Sparbanken Rekarne. Det betyder att vi tillsammans kan fortsätta göra bra saker och med det skapa ett mer hållbart Eskilstuna och Sörmland”, säger Riki Simic, klubbchef, Eskilstuna United. 

Dela