Hörnvariant gav sånär seger

En målrik, händelserik och underhållande match slutade 2-2 när Eskilstuna United gästade Kristianstad.
Man hann tänka att nicken från Ngozi Sonia Okobi (på bilden ovan) nog skulle bli matchavgörande men vi fick alltså nöja oss med en poäng i den erkänt svåra bortamatchen.

På en svårspelad och ojämn gräsplan fick Kristianstad första heta läget när en boll damp ner i Uniteds straffområde men gästerna lyckades rensa undan.
I stället var det Eskilstuna som spräckte nollan och vackert var det dessutom. Ngozi Sonia Okobi hade två motståndare på sig vid högersidan av straffområdet, nära kortlinjen. Med en enda dragning lyckades hon finta bort båda, springa förbi och slå ett inlägg som Paulina Nyström bredsidade i mål förbi ett par utespelare och Kristianstads målvakt till 0-1 i minut tio.
– Lite turligt. Det blev väl två tunnlar där, säger Paulina i TV6 i halvtid.

Därefter höll United spelet väl uppe, fick ofta utdelning på sin press och tvingade hemmalaget att slå felpassningar på grund av stressen (och ibland den ojämna gräsmattan).
En sådan miss tog Linn Vickius vara på. Hon bröt, avancerade och frispelade Mia Jalkerud vars vänsterskott träffade stolpen. Nära utökad ledning i det läget men 0-1 stod sig till pausen.

I upptakten av halvlek två var det omvänt Eskilstuna som tappade boll och Kristianstad fick en chans där skottet smet tätt utanför Katie Fraines högra stolpe. Men bara några minuter senare tappades en ny boll och då kom 1-1 genom Tabitha Tindell.

United höll på att återta kommandot direkt när Paulina Nyström kom igenom och skickade en kanonträff i ribban. Känslan därefter var dock att Kristianstad fick alltmer att säga till om spelmässigt, men bortalaget stod emot starkt och fixade så småningom en hörna från vänster.
Där fick vi se en variant när Felicia Saving slog bollen utåt längs marken till Elise Stenevik. Hon slog i sin tur inlägget och Ngozi Sonia Okobi kunde med en mycket fin nick göra 1-2.
– Det kändes väldigt kul. Lagkompisarna säger att jag inte använder huvudet när jag spelar men nu gjorde jag det. Så det lär de prata om, säger Sonia och skrattar i tv-intervjun.
Unitedglädjen blev dock kortvarig då Klara Rybrink bara några minuter senare störtade fram på en väl slagen – men möjligtvis feldömd? – frispark och petade in kvitteringen.

Därefter blev det ett ställningskrig på planen under de avslutande minuterna där Katie Fraine fick göra en kanonräddning på ett farligt långskott men matchen slutade oavgjort.
Ngozi Sonia Okobi ska framhållas för två direkt avgörande prestationer, assisten respektive målnicken. På mitten märktes Felicia Saving mest med ett vårdat passningsspel trots att bollen hoppade och for okontrollerat allt som oftast.
– En väldigt bra poäng eftersom vi inte har tagit det många gånger här. Vi gjorde det väldigt bra särskilt i den första halvleken, sammanfattar Sonia.
Ja, helt klart en stark bortapoäng, även om vi hade rejäl vittring på tre med ett par ramträffar.
Redan på torsdag kväll tar vi emot BP denna matchtäta vecka. Varmt välkomna till Tunavallen för att heja fram United till första hemmasegern i OBOS Damallsvenskan 2022.

Matchfakta
Kristianstad-Eskilstuna 2-2 (0-1)

0-1 (10) Paulina Nyström, 1-1 (52) Tabitha Tindell, 1-2 (77) Ngozi Sonia Okobi, 2-2 (82) Klara Rybrink
Varning, United: Noor Eckhoff
Domare: Maral Mirzai Beni