”En väldigt stimulerande uppgift”

Premiär!
Smaka på det ordet – och lita på att Eskilstuna United är hur peppat och spelsuget som helst när storpublik förväntas i bortamötet med Hammarby.
Vi fortsätter traditionen från tidigare år: På matchdagen bjuder vår tränare på senaste nytt inför avspark.

Träningsmatcher och cupspel i all ära, men nog kan vi väl enas om att det känns lite extra härligt när seriespelet nu är redo att dra igång.
Vårt United har dessutom fått äran att kicka igång allting på Tele2 Arena under lördagseftermiddagen. I skrivande stund meddelar Hammarby på sin hemsida att över 7 500 biljetter är sålda så det lär bli festlig stämning.

Fredrik Bernhardsson och Elena Sadiku finns som bekant vid rodret och när vi fortsätter hemsidans tradition med tränarsnack timmarna före match så är det Fredrik som bjuder på sina tankar.
Så här säger han om den inledande uppgiften mot ”Bajen”:

”Äntligen dags för seriepremiär. Vi lägger nu en lång försäsong till handlingarna och kliver in i tävlingssäsongen på allvar. Att ställas mot Hammarby i premiären är en tuff uppgift för oss att lösa, men samtidigt väldigt stimulerande.
Träningsveckan fram till premiären har varit bra och spelarna har varit väldigt fokuserade. En av nycklarna i matchen handlar om att få kontroll på Hammarbys frejdiga offensiv och få ner farten i deras anfall.
Vi har även fokuserat en hel del på vårt eget anfallsspel som behöver hanteras med kontroll och med en tydlig riktning.
När det gäller status på truppen och våra spelare så är det bara Halimatu Ayinde och Fiona Eriksson som inte är uttagningsbara till matchen. Glädjande för alla Unitedfans så är Emma Östlund åter i matchtruppen efter hennes skadeperiod.
Nu kör vi!”

Dela