United värvar Mia Jalkerud

Eskilstuna United vässar sin offensiv genom att värva Mia Jalkerud.
– Att vi förstärker forwardslinjen med en så etablerad målskytt är vi väldigt glada över. Mias erfarenhet och rutin kommer också att hjälpa laget och gruppen, säger tränaren Magnus ”Munken” Karlsson.

Mia Jalkerud har alltid gjort sig känd som en pålitlig målmaskin. Inte minst gäller det förstås hos Djurgården där hon noterats för över 100 fullträffar på drygt 170 matcher under säsongerna 2011 och 2012 samt 2014-2019.

Den 31-åriga anfallaren inledde dock karriären i Enskede IK och har även hunnit representera Älvsjö, Vasalund och norska Avaldsnes. Det är också i Norge som hon närmast har spelat.

Av familjeskäl blev det nämligen inget spel för Mia under 2020 men i början av det här året skrev hon på för Arna-Björnar i vårt västra grannland. Där hann hon med att göra nio matcher under vårsäsongen och det resulterade i fem mål. Allra vassast var Mia i den sjunde omgången då hon svarade för samtliga mål i 3-0-segern mot hennes tidigare lag Avaldsnes.

Bortsett från klubblagsinsatserna står även sex U23-landskamper från 2012 på Mia Jalkeruds meritlista.

– Jag får chansen att spela i OBOS Damallsvenskan igen och det är kul att vara hemma i Sverige. Eskilstuna United är ett etablerat lag och jag vill bidra med erfarenhet, kommenterar Mia.

I juli 2019 möttes Mia Jalkerud och Vaila Barsley i den här närkampen. Nu blir de lagkamrater i United. Maxim Thoré/Bildbyrån
Dela