”Felle” fixade ny 2-1-seger

Seger med 2-1 är modellen för Eskilstuna United i årets gruppspel av Svenska Cupen.
I andra omgången behövde man inte vända ett underläge, men däremot krävdes åter ett segermål de sista tio minuterna. Mot Mallbacken klev Felicia Rogic in i hjälterollen.
– En tuff match, vi är jättenöjda att vi åker härifrån med tre poäng, säger tränaren Fredrik Bernhardsson.

Förra helgen vändes 0-1 till 2-1 hemma mot Piteå, då var det Mia Jalkerud som skickade in det avgörande målet alldeles i slutet. Nu var det alltså anfallskollegans tur.
– Skönt att vi kan visa den styrkan igen, även om vi inte behövde hämta in underläge den här gången, säger Unitedtränaren.

Felicia Rogic hade även hade gett gästerna ledningen i söndagens match som avgjordes på Fryxellska skolans konstgräs i Sunne. 0-1 kom efter knappt en kvarts spel.
– En bollvinst på mitten där ”Felle” sköt fint med högern från vänstra delen av straffområdet, berättar Fredrik Bernhardsson.

Att därefter börja jaga målskillnad blev aldrig aktuellt. Mallbacken visade sig ha ork och kunnande att stå upp alldeles för bra för det. Man spelade fysiskt på den lilla och trånga planen och Eskilstunalaget fick aldrig riktigt kontroll.
– Därför kändes det inte helt ologiskt när de kvitterade med kvarten kvar. En tappad boll på mitten gjorde att deras spelare kunde springa igenom, runda vår målvakt och sätta 1-1, säger Fredrik.
Målskytt blev Svea Rehnberg – men hemmalagets glädje över detta blev tämligen kortvarig – i den 82:a minuten satt spiken i kistan av Rogic.
– Det syntes på planen direkt efter deras mål att hela laget tog tag i det och bestämde sig för att lösa uppgiften. Väldigt kul att se, säger Bernhardsson och rapporterar om ett vackert avgörande.
– Lite likt Felles första mål satte hon bollen från vänstra delen av straffområdet. Den här gången hade vi lyckats trycka ner Mallbacken djupt innan hon avslutade med att skruva bollen i en båge över och förbi målvakten.
Någon spelare som ska plussas extra?
– Jag vill inte framhålla någon enskild utan det är kollektivet som reser hem med den här segern, avslutar Fredrik Bernhardsson.

Därmed är Mallbackens chans att nå cupsemifinal borta, detsamma gäller för Piteå eftersom laget spelade 0-0 borta mot Djurgården senare under söndagen. Det blir således en ren gruppfinal på Tunavallen kommande söndag. För United räcker det med oavgjort för att gå vidare.

Dela