Sista halvtimmen sänkte United

I en timme orkade Eskilstuna United stå emot starka Rosengård.
Sista 30 blev dock inte lika roliga och därför slutade det med en 0-3-förlust.
– Kanske blev vi för trötta efter att ha fått springa väldigt mycket, säger lagkaptenen Matilda Plan.

Hela 1 970 blev publiksiffran på fredagskvällen när mästarlaget från Malmö kom på besök. Men efter de första 45 minuterna kändes det fortfarande väldigt öppet.
– Vi gjorde en väldigt bra första halvlek och följde vår matchplan helt, säger tränaren Elena Sadiku men tillägger:
– I andra bjöd vi tyvärr in Rosengård. Det kändes inte riktigt som att vi var med.

Före pausen minns vi egentligen bara en vass chans för gästerna när Olivia Schough var framme och hotade men då kunde United rensa undan. I övrigt hände inte speciellt mycket när lagen tog ut varandra.
– Vi sprang otroligt mycket och lät dem inte skapa nästan någonting. Så långt var vi väldigt nöjda, säger Matilda Plan.
United stack upp halvfarligt i några kontringar. Främst redan i andra matchminuten när Paulina Nyström nästan fick ett friläge men blev ifattsprungen så att hennes skottförsök blev blockerat.

Men det var nog så att bensinen tog slut för i andra blev det farligare och farligare. Unitednollan sprack till slut i minut 61 när just inbytta Stefanie Sanders högg på returen efter Olivia Schoughs skott och enkelt rullade in 0-1.
– Vi gjorde många byten och jag tycker att de gav oss extra energi, säger Elena Sadiku.
Bland annat kom Felicia Rogic tillbaka efter sin skada och tvingade Rosengård att springa med i några kraftödande löpningar. Bästa läget fick dock Elin Rombing på ett hårt vänsterinlägg som hon med lite tur hade lyckats styra i mål.

Det blev dock bara nätrassel för bortalaget. 0-2 på hörna av Emma Berglund och 0-3 alldeles i slutet när Matilda Plan oturligt råkade nickskarva in bollen i egen bur. Ironiskt då Matilda i övrigt gjorde en mycket stark insats och anförde sitt lag.
– Jag är väl ganska nöjd för egen del med första halvleken också. Men Rosengård är svåra att möta, de är väldigt duktiga på sitt possessionspel, säger Matilda.

Sannerligen var det så. I cupmötet i våras dominerade Caroline Seger mittfältet. Hon var mer anonym i dag, men nu var ju å andra sidan briljanta Jelena Cankovic med. Att hon varit skadad länge märktes inte. Hon var det klart största hotet, slog hörnan till 0-2 och bäddade flera gånger för sina lagkompisar med precisa passningar från sin quarterbackliknande position på högersidan.
Hela Sverige vet att hon kommer att vika in åt vänster och slå sina passningar, men hon gör det ändå så bra att det är svårt att stoppa – imponerande!

Rosengård vann rättvist, det går inte att påstå annat, men att marginalen blev tre mål stor kändes lite i överkant då antalet rejäla chanser inte var så värst många.
Matilda Plan har nämnts, Elise Stenevik prisades av juryn som Uniteds bästa och i övrigt var det ingen som stack ut extra den här gången.

Vi slickar såren i en vecka och laddar om för att påbörja en ny segersvit när vi gästar Örebro kommande fredag.

Dela