Välplacerat skott gav tre poäng

Många fina chanser, bara ett mål – men tillräckligt för höstens första seger.
Ngozi Sonia Okobi placerade in bollen förbi landslagsikonen Hedvig Lindahl och det säkrade tre poäng för Eskilstuna United hemma mot Djurgården.

Inledningsvis var United lite avvaktande och Djurgården tilläts rulla runt bollen men hemmaförsvaret var kompakt och släppte inte till några farligheter.
– Vi vill komma ut aggressivt men vi fick inte riktigt träff på dem och det spred sig lite osäkerhet, säger tränaren Fredrik Bernhardsson.
Första vassa chansen var i stället när Felicia Saving drog till med en vänstervolley i efterspelet till en hörna, Hedvig Lindahl var dock med och räddade utan större problem.

Spelmässigt kom dock Eskilstuna igång alltmer och det kändes därför inte ologiskt när utdelningen blev ett faktum. Man vände spelet från vänster till höger, Anna Oscarsson spelade vidare till Elin Rombing vars inlägg gick hela vägen över till vänster igen, nu i straffområdet.
Där väntade Ngozi Sonia Okobi, hon tog ner, la bollen tillrätta och sköt perfekt placerat intill Lindahls högra stolpe fram till 1-0.
Före pausen hann vi även notera ett långskott från Felicia Saving som gick i ribbans överkant men United fick nöja sig med ett måls försprång halvvägs.

Lyckan över ett mål illustreras på ett härligt sätt av Ngozi Sonia Okobi och, i bakgrunden, Felicia Saving.

Halvlek två började lite som halvlek ett där Djurgården förde spelet. Men även nu svängde det och utan att vara alltför enögd kan man säga att hemmasegern borde ha blivit större. Paulina Nyström hade ett vasst skott som Hedvig fick problem med. Felicia Rogic sköt ett skott över i fint läge och ett annat gjorde Hedvig en vass reflexräddning på.
– Från vårt 1-0 och framåt spelade vi med den intensitet och fart vi vill ha. Då tycker jag att vi hade bra kontroll. Defensivt var det väldigt bra, framåt blev det väl ingen total islossning. Men vi skapade flera hundraprocentiga lägen så jag tror att utdelningen kommer, summerar Fredrik Bernhardsson.

Milica Kostic fick chansen i Unitedmålet och hade en lugn söndag tack vare ett mycket stabilt försvar.

Stockholmarna förmådde inte skapa mycket alls, trots att de hade hyfsat publikstöd av en bortaklack. Ett långskott som Milica Kostic fick backa snabbt på för att inte bli överlobbad i första halvleken plus en nick på hörna av Hedvig Lindahl – minsann – var de enda två chanserna värda namnet för Djurgården. Så den kraftiga fördelen av hemmaplan inbördes mellan lagen fortsätter alltså.

Mest oroande för United var när Elin Rombing föll ihop med rejäla smärtor i vänster knä i mitten av den andra halvleken. Hon blev lindad men kunde ändå halta runt på planen efter slutsignalen.
– Jag tror att det kan vara ganska bra ändå, säger hon.
– En vridning av något slag var väl första diagnosen, säger Fredrik Bernhardsson.

Ngozi Sonia Okobi fick pris som Uniteds bästa, hemsidan framhåller gärna hela försvarsspelet, som var mycket stadigt, och Paulina Nyströms duellspel. Hedvig utsågs till Djurgårdens vassaste, där ska dock mycket skickliga innermittfältaren Linda Motlhalo också nämnas.
I pausen avtackades lagledaren Morgan Nyberg Boussard och på plats på Tunavallen fanns även Halimatu Ayinde som ju under veckan blev klar för en övergång till Rosengård.
Nu tar vi ett litet uppehåll i OBOS Damallsvenskan innan United på valdagen, söndag 11 september alltså, får ladda för en svår bortauppgift i form av Linköping.

Matchfakta
Eskilstuna United-Djurgården 1-0 (1-0)

1-0 (37) Ngozi Sonia Okobi
Varning, Djurgården: Nellie Lilja
Domare: Sara Wiinikka
Publik: 831

Dela