Hörnmål och hårt slit gav seger

Jumbon på hemmaplan blev en allt annat än enkel uppgift.
– Men vi tog tre poäng och det var det absolut viktigaste, säger tränaren Fredrik Bernhardsson efter 1-0 mot AIK.

Inledningsvis såg det ut som de flesta nog hade trott, Eskilstuna United pressade fast AIK, vann boll och hotade hela tiden. Det var nära utdelning efter elva minuter när Noor Eckhoffs vänsterhörna dansade på mållinjen utan att gå in.

Där satt den! Paulina Nyström rusar fram för att delta i kramkalaset med målgöraren Elise Stenevik och Elin Rombing.

Målet kom i stället fem minuter senare på en högerhörna. Elise Stenevik fick precis rätt skruv och höjd på bollen, gästernas målvakt stördes en aning av Matilda Plan vid mållinjen och fick för tunn träff vid försöket att boxa bort bollen. Den landade då i bortre burgaveln för 1-0.

Linn Vickius visade hur nyttig hon är för laget med en stor arbetsinsats på mitten. Hon fick pris som United bästa spelare i segermatchen mot AIK.

Efter det uppstod en scenförändring modell större i spelet. Solnagänget tog över mer och mer.
– AIK var så desperat som man kunde tro och hade rätt energi och attityd. Man måste ge dem att de gjorde det jäkligt bra, säger Bernhardsson och tillägger:
– Samtidigt skapade vi många chanser att kunna avgöra tidigare också.

Så var det absolut. Till exempel minns vi en trippelchans för Mia Jalkerud, Felicia Saving och Noor Eckhoff i nämnd ordning just före pausen. Vi minns även ett rent friläge för Ngozi Sonia Okobi mot slutet där målvakten gjorde en fin räddning.

Å andra sidan, det krävdes två superparader av Katie Fraine i Unitedburen under de allra sista minuterna för att segern inte skulle rinna ut i sanden. En räddning på ett markskott och en på en skruvad, hög boll mot bortre hörnet som hon spänstade på och tippade till hörna – ett strålande ingripande!

Suicide Zero var matchvärd och Unitedspelarna klev in till match med ett mycket viktigt budskap på tröjorna.

Med AIK:s spelövertag större delen av matchen krävdes mycket hårt jobb av United, allra bäst utfört av Linn Vickius som prisades som lagets främsta för kvällen av matchvärden Suicide Zero.
– Jag känner mig mest förvirrad nu efteråt. Vi fick aldrig riktigt tag i bollen där framme och det gjorde att AIK kunde komma i anfall efter anfall. Men vi gjorde jobbet, alla sprang och kämpade för varandra och försvarade bra, säger innermittfältskrigaren Linn.

Man har dock svårt att tro att AIK ska stanna längst ner i tabellen om laget kan fortsätta spela på det här sättet. I slutändan handlar det dock som bekant om att göra flest mål och det gjorde Eskilstuna United som därmed inkasserade tredje raka triumfen.
Med det smått galet täta spelschemat just nu väntar nästa avspark om mindre än tre dygn.
– Otroligt tätt. Vi flyger till Umeå redan på lördagen och har en matchförberedande träning där uppe inför söndagen, säger Fredrik Bernhardsson.
Tro dock inte att Linn Vickius klagar på serieupplägget just nu:
– Nej, det är matcher man vill spela, det är ju det roligaste. Vila kan man göra en annan gång, säger hon med ett leende.

Matchfakta
Eskilstuna United-AIK 1-0 (1-0)
1-0 (17) Elise Stenevik
Varningar: –
Domare: Sara Persson
Publik: 701

Dela