Motståndarkollen: Djurgården

Andra höstmatchen hemma – andra Stockholmsbesöket.
Djurgården väntar härnäst och vi har enligt traditionen synat gästande lag lite extra.
Vi har hittat en tydlig hemmaplansfördel i den inbördes historiken och så får vi välkomna en tidigare Tunafors SK-spelare.

Sjuan United tar emot nian Djurgården på söndagseftermiddagen. Stockholmsklubben är sju poäng bakom men har faktiskt gjort tre mål fler men å andra sidan även släppt in elva fler.
Historiken visar att hemmaplan är väldigt viktig i lagens inbördes möten. Sedan 2017 har elva seriematcher spelats och det har slutat med nio hemmasegrar, ett kryss och en enda bortaseger. Den tog United 2019 när man vann med hela 3-0 i huvudstaden. Djurgården lyckades få med sig en poäng på Tunavallen 2017 i ett 1-1-möte.

Kanske mest minnesvärda drabbningen på sistone är i Eskilstuna på hösten 2020. Ni minns kanske att United var illa ute med kontraktet i fara och hamnade i underläge 1-2 efter Olivia Schoughs oerhört vackra långskott. Men United reste sig och i slutminuterna gjorde Ngozi Sonia Okobi och Felicia Rogic var sitt mål för att vända till 3-2 och ta tre poäng som med facit i hand räddade laget kvar i högsta serien.

Men i Stockholm har United haft det tungt och även gjort några spelmässigt svaga insatser. Som i slutet av april i år när det blev 2-0 till Djurgården så det är revansch som jagas i helgen.

Vi har som vanligt granskat gästande lag och Djurgården hade definitivt sin storhetstid på 00-talet. Under namnet Djurgården/Älvsjö blev det SM-guld både 2003 och 2004, plus att man plockade hem tre cuptitlar under det decenniet.
2013 blev laget en del av Djurgårdens IF, då hade man året innan åkt ner i Elitettan där man blev kvar i tre säsonger. Från 2016 har man huserat i Damallsvenskan och sedan dess är främsta placeringen sexa.

När vi nu åter välkomnar Djurgården till Tunavallen är det givetvis en sommarvärvning som sticker ut klart mest i spelartruppen. Stjärnmålvakten Hedvig Lindahl är tillbaka i svensk fotboll och ni som är lite äldre minns säkert att hon har spelat för Tunafors SK. Det skedde åren 1998-2000 för Hedvig som ju är sörmlänning och uppväxt i Marmorbyn i Vingåkers kommun.

Drygt 20 år efter tiden i Tunafors är det nu alltså åter dags för henne att spela klubblagsfotboll i Eskilstuna. Men återkomsten till Sverige har inte börjat på bästa sätt för Hedvig då Djurgården förlorat med 1-2 hemma mot Linköping och senast 0-3 i prestigederbyt mot Hammarby.

Hemsidan hade förstås hoppats på att få en intervju med målvakten och pratat lite TSK-minnen bland annat men tyvärr gick det inte att lösa.
– Just nu är det lite upprörda känslor i supporterled då det hände ett par saker efter senaste matchen. Vi har därför sagt att vi pausar intervjuer fram till matchen mot Eskilstuna så att Hedvig får fokusera på den matchen helt och hållet, säger Olle Arnell i Djurgården Fotboll.

Precis som bortalaget så har United fått en motig höstupptakt med två raka förluster så vi vågar nog lova att två väldigt segersugna lag gör upp.
Varmt välkomna att komma till Tunavallen och stötta United så att hemmaplan fortsätter att vara en avgörande faktor mellan dessa lag.

Dela