Mästarlaget blev för svårt

Med drygt två och ett halvt tusen åskådare i Malmö hittade Rosengård motivation – trots redan klart guld – och då kunde inte Eskilstuna United sno åt sig någon poäng i måndagens match.
En pigg första halvlek och ett fint mål av Noor Eckhoff kan vi ändå ta med oss.

Mästarlaget från Skåne inledde starkt, inte minst Olivia Schough på vänsterkanten. Hon skapade ett par lägen med fina inlägg och med vänstern hittade hon en omarkerad Mimmi Larsson som nickade in 1-0 redan i nionde minuten.

Men sedan kom United in i matchen alltmer. Elin Rombing fick stopp på Olivia bättre och bättre, Anna Oscarsson var framme vid flera lägen eller nästanlägen, inte minst ett vasst vristskott i 16:e minuten som målvakten med möda räddade till hörna. Även Mia Jalkerud hade en hyfsad möjlighet men skottet täcktes bort av en försvarare.

Allra bästa chansen kom efter cirka 25 minuter. Elin Rombing lurade bort Olivia och slog sedan en strålande långboll till Felicia Rogic som var helt fri men inte lyckades överlista målvakten.

Sett till spelbilden kändes det därför väldans snopet när Sanne Troelsgaard smög fram på högersidan på en långboll och lyckades skjuta mellan Elise Steneviks ben och vid Emelie Lundbergs bortre stolpe för 2-0 i minut 35.

Det resultatet stod sig till pausen men United agerade ändå ganska bra spelmässigt och med bättre effektivitet hade det mycket väl kunnat vara jämnare.
– Troelsgaard satte sitt läge, jag satte inte mitt. Därför leder Rosengård med 2-0, summerar Felicia Rogic i SVT i halvtid.

Noor Eckhoff blev målskytt för United medan Loreta Kullashi som närmast fick till en ribbträff mot sitt förra lag. Foto: Christian Örnberg/Bildbyrån

När sidbytet var avklarat tog Rosengård in bollskickliga Jelena Cankovic och då fick Eskilstuna svårare att komma åt spelmässigt, i stället blev man nertryckta och fick fokusera väldigt mycket på försvarsspel.

Värdarna fick faktiskt till hela tre ramträffar på tio minuter. Först ett ribbskott av Loreta Kullashi, sedan ett stenhårt ribbskott av Stefanie Sanders och slutligen en stolpträff från nära håll av Sanne Troelsgaard.
Så om hennes 2-0-fullträff kändes snöpligt gick det inte att påstå att det var ologiskt eller orättvist när Jelena Cankovic skickade in 3-0 i bortre krysset efter en hörna i den 79:e minuten.

Då var det förstås avgjort. United fortsatte ändå försöka och Noor Eckhoff fick lite att glädjas åt när hon skickade in ett bra, pressat skott till 3-1 via stolpen. Det var den norska innermittfältarens första fullträff i United.

– Klart att vi ville knipa de här tre poängen i dag men tyvärr blev det inte så, säger Mia Jalkerud till SVT.

Nu är det fördel Kristianstad inför sista omgången i kampen om tredjeplatsen. Men tar Eskilstuna fler poäng på lördag så hamnar United på Champions League-kvalplaceringen. Nämnas ska också att Vittsjö och Örebro, som möts inbördes i sista omgången, båda har en liten möjlighet att knipa plats tre om alla resultat går deras väg.

Matchfakta

Rosengård-Eskilstuna United 3-1 (2-0)

1-0 (9) Mimmi Larsson, 2-0 (35) Sanne Troelsgaard, 3-0 (79) Jelena Cankovic, 3-1 (86) Noor Eckhoff

Varning, United: Noor Eckhoff

Domare: Sara Wiinikka

Publik: 2 548

Dela