Logiskt resultat i tuff bortamatch

Tränare Magnus ”Munken” Karlsson trodde på en tät och förmodat målsnål match borta mot Linköping.
Han fick oerhört rätt – söndagskampen slutade 0-0 och antalet klara målchanser var inte särskilt många.

United inledde piggt men hemmalaget tog över allt mer i den första halvleken. Nilla Fischer nickade tätt utanför på frispark, Uchenna Kanu sköt just utanför Emelie Lundbergs andra stolpe och framför allt prickade Sofie Bredgaard ribban i den 36:e minuten. Ett stenhårt skott som hade varit otagbart.
Uniteds bästa chans första 45 var när Felicia Rogic gjorde en rush på vänstersidan, vek inåt och sköt mot bortre stolpen men bollen smet förbi på fel sida om densamma.

Hemmalaget anföll mycket på sin vänstersida i början men gissningsvis snackade United ihop sig om detta för man stängde till bättre där efter sidbytet då Elin Rombing och Ngozi Sonia Okobi hjälptes åt att stänga sidan dit vassa Uchenna Kanu oftast sökte sig.

Faktum är att den allra hetaste chansen i halvlek två fick Eskilstuna. På en omställning hittade ”Felle” fram med en djupledsboll till Sonia. Hon sköt bra längs marken men utrusande Anna Koivunen lyckades få någon kroppsdel på bollen och styra den till hörna.

Även måltjuven Mia Jalkerud fick en chans mot slutet i en liknande situation. Mias avslut blev dock missriktat och alltför högt.

Det kändes logiskt med kryss och inga mål. Linköping styrde spelet även i andra halvleken och var ofta någon tiondel före i duellerna på mitten. Duktiga och tekniska japanskan Yuka Momiki var ständigt en faktor och väldigt nyttig för östgötarna.

Det var för övrigt svårt att protestera mot valen av lagens bästa spelare. Momiki kändes relativt given hos värdarna och Matilda Plan, som gjordes säsongens andra kanoninsats mot just Linköping, fick priset i United. Enda negativa var att lagkaptenen åkte på en varning på tilläggstid och därför är avstängd mot Djurgården kommande helg.

Men ytterligare en poäng och en hållen nolla tar vi med oss från en klurig bortamatch – inte illa alls!