De är nya tränarduon i United

Nu är det klart med en ny tränarduo i Eskilstuna United. – Vi är glada att kunna presentera en ny kompetent ledning som kan fortsätta utveckla laget över säsongerna 2022 och 2023, säger Lina Bertilsson, ordförande.

Fredrik Bernhardsson, som kom till Eskilstuna United inför säsongen 2020, blir ny huvudtränare.

– Jag har varit med som assisterande i två år och varit delaktig i byggandet av det lag och den organisation vi har i dag. Det känns både roligt och naturligt att ta steget till huvudtränare, som är en ambition jag haft, säger Fredrik Bernhardsson.

– Vi som förening vill gärna bidra till våra medarbetares utveckling och hjälpa den som har ambitioner att ta vidare kliv sin karriär. Vi är glada att Fredrik Bernhardsson nu fortsätter som huvudtränare, säger Lina Bertilsson.

Han kommer att leda laget tillsammans med den i Eskilstuna bekanta Elena Sadiku. Elena spelade i Eskilstuna United i omgångar och var framför allt med de framgångsrika åren 2014 till 2016. Nu återvänder hon som tränare. Senast kommer hon från ett tränaruppdrag i danska Fortuna Hjørring.

– Jag hade tre bra år i Eskilstuna som spelare och ser jättemycket fram emot att komma tillbaka i min nya roll och visa vem jag är som tränare. Jag vill bidra med min erfarenhet och kunskap, säger Elena Sadiku.

Elena Sadiku lyfter också fram annat som görs i klubben och som hon menar bidrog till att hon valde tränarjobbet här.

– Det finns bra förutsättningar här och mycket bra arbete som görs med JAG2030 och till exempel Girls United. Jag vill vara med och bygga för framtiden, säger Elena Sadiku.

En kombination av kontinuitet och nya influenser

Från och med nu är det alltså dessa två som ska leda Eskilstuna United.

– Vi kommer fortsätta med vårt arbetssätt, och principerna för hur vi spelar fotboll kommer vara samma, säger Fredrik Bernhardsson.

– Sedan vi fick beskedet att Magnus ”Munken” Karlsson slutar har vi arbetat för att hitta en bra lösning för laget och föreningen. Vi är mycket nöjda med att i dag presentera våra nya tränare där vi får in både nya influenser och behåller kontinuiteten, säger Lina Bertilsson.

Tidigare tränaren och sportchefen Magnus Karlsson går vidare till en tjänst som klubbdirektör i IFK Norrköping.

– Vi tackar Munken för de åren som har varit, han har bidragit med mycket både på planen och utanför, han har varit högst delaktig i föreningens utveckling de senaste åren, säger Lina Bertilsson.

Sportråd ersätter sportchefsrollen

Rollen som sportchef fylls tills vidare av ett sportråd som består av huvudtränare Fredrik Bernhardsson, ordförande Lina Bertilsson, styrelseledamot Katja Seppänen och klubbchef Riki Simic.

– Med sportrådet fortsätter vi ha ett nära samarbete och en tydlig förankring i föreningens ledning och styrningen mot vår vision, säger Lina Bertilsson.

Dela