”Avgörande hur vi lär av misstagen”

Eskilstuna United vann borta mot Häcken.
Kan man upprepa succén när man i dag tar emot det toppjagande Göteborgslaget på Tunavallen?
Tränaren Elena Sadiku ger er senaste nytt inför avspark 15.00.

Vi inleder dagen med en härlig jubileumsmatch för vår 20-årsfirande förening och därefter följer en ny tuff utmaning i OBOS Damallsvenskan. Så här säger Elena om förberedelserna och dagens uppgift:

Efter matchen mot Linköping har vi studsat tillbaka på ett väldigt bra sätt där vi är besvikna över kollapsen men en första halvlek som vi definitivt tog med oss till cupmatchen mot Rävåsens IK. Att göra misstag är en sak, men något vi verkligen har tryckt på är att det avgörande är hur vi lär oss av misstagen. 

Det såg vi direkt när vi gjorde en stabil insats mot Rävåsens IK. Där visade vi vilket bra anfallsspel vi kan ha genom att visa mod och delaktighet, samt att ett starkt försvarsspel innebar att vi höll nollan. 

Till denna match kliver vi in med lite andra förutsättningar då vi har några spelare som saknas i matchtruppen. Men vi går in med inställningen att vi vet att om vi gör det här tillsammans, United, så kan det innebära att vi efter matchen får fira 3 poäng med er som är på plats. Vi vet att det kommer att vara en stor utmaning för oss, men jag har stor tillit till våra spelare och stor tro på oss som grupp. 

Vi hoppas verkligen att ni befinner er på plats för att fira att vi fyller 20 år men framförallt för att stötta oss under dessa tuffa tider och heja fram tjejerna till 3 poäng. 

Vi ses på Tunavallen!

Dela