13 augusti är JAG2030-matchen

Den 13 augusti kommer AIK på besök till Tunavallen. Det är årets JAG2030-match, vår manifestation för ökad jämställdhet inom fotbollen, näringslivet och samhället. Till matchen bjuder vi in alla tjej- och damlag i Sörmland.

När du närmar dig Tunavallen inför matchstart den 13 augusti kommer du att höra att något är på gång. Att det är en speciell match. Du kommer nämligen att välkomnas av kören Key Town. Vår förhoppning är att du även inne på arenan ska känna kraften av att vara där tillsammans med andra som älskar fotboll, som tror på jämställdhet och att vi tillsammans kan förändra.

JAG2030 är ett upprop för att öka jämställdheten i Eskilstuna, Sörmland och utanför. Idag är inte Eskilstuna, Sörmland eller Sverige jämställt. Det är varken jämställt inom fotbollen eller näringslivet. Inom fotbollen är det idag generellt inte möjligt för en spelare i Damallsvenskan och än mindre i Elitettan att leva på sitt yrke. 

Eskilstuna United vill vara en språngbräda och accelerator för att inspirera till en långsiktig förbättring av jämställdheten oavsett verksamhet eller bransch. Vi är övertygade om att det går att få ett jämställt samhälle, men vi vet också att det kommer att krävas ett hårt arbete från alla. Och alla kan bidra. Det är det JAG2030 handlar om: att alla kan vara med utifrån sina möjligheter och utifrån sina erfarenheter och kunskaper.

Välkommen på årets JAG2030-match!

Köp biljett!

Länktips:

Byggföretagen och Eskilstuna United gör gemensam sak för ökad jämställdhet

Backa jämställdhet – bli en del av JAG2030

Jämställdhetskunskap hjälper oss förändra

Startelvan är styrgrupp för JAG2030

Dela