Tung förlust och ny skada

Det vill inte lossna för vårt Eskilstuna United.
Borta mot nästjumbon Djurgården skrevs resultatet till 1-0 i stockholmarnas favör.

I solgasset på Stadion blev det en tung lördag för Eskilstunalaget. Den första halvtimmen bjöd inte på mycket till spel från något av lagen egentligen, det var mest en hel del felpassningar och långbollar.

Men i den 35:e minuten kom det som skulle bli avgörande. Det började med ett långt inkast där bollen damp ner hos Emma Holmgren. Målvakten gjorde för ovanlighetens skull ett lite svagare ingripande och skickade ut bollen till hörna.
På den hörnan for bollen igenom straffområdet och nådde till Daniela Zamora som kunde skicka in 1-0-skottet.

United försökte givetvis ta sig framåt men hade förtvivlat svårt. Egentligen blev det bara tre vassa chanser framför djurgårdsmålet. Det första och allra bästa fick Felicia Rogic när hon just före pausen fick fritt läge ganska nära målet.
Men ”Felle” ville nog lite för mycket, tog i för ett hårt skott men då blev precisionen lidande och bollen gick utanför.

En träff i målramennoterades för United, dock tack vare Djurgården. Ett inlägg från högersidan tog på en hemmaförsvarare och gick rakt upp i ribban och ut – en slumpchans som sånär resulterade.

Därefter backade Djurgården hem, Eskilstuna tog in Vaila Barsley som forward och hon hade en hyfsad nick en bit över samt vann en höjdduell med två motståndare och nickade ner bollen perfekt. Men då fanns ingen lagkamrat där för att ta hand om situationen därefter.

Sista chansen kom efter fyra tilläggsminuter när Felicia Saving sköt från en bit utanför straffområdet, Det såg hyfsat farligt ut men bollen gick strax utanför hemmaburen och drabbningen slutade därmed 1-0 vilket innebar Djurgårdens andra seger i OBOS Damallsvenskan 2021.

En olycka kommer som bekant sällan ensam och utöver förlusten åkte United även på en skada.
Redan efter sju minuters spel fick Amanda Nildén en smäll mot ryggslutet eller svanskotan när en motståndare kom upp bakom henne efter inkast.
Amanda försökte jogga igång och få fart på kroppen igen men den sa ifrån och det fanns inget annat alternativ för henne än att kliva av.

Nu tar vi ett landslagsuppehåll där vi ju har fem spelare uttagna till U23-truppen.
Vi passar på att slicka såren, ladda batterierna och välkomna 500 åskådare till Tunavallen när vi möter Linköping måndag 21 juni.