0-1 förlust på Tunavallen idag

En bra laginsats räckte tyvärr inte hela vägen när Eskilstuna United mötte serietvåan på hemmaplan. En stor positiv nyhet var att Kaisa Collin var tillbaka på plan.

Alingsås IF stod för motståndet på Tunavallen på lördagseftermiddagen den 3 juni. United inledde matchen med mycket energi och ett högt tempo som resulterade i två tidiga målchanser. En jämn match utspelade sig under första halvlek, men trots flera chanser till mål från båda lagen gick damerna på halvtidsvila med 0-0.

Andra halvlek bjöd på en snarlik matchbild, men efter ett misstag av Uniteds backlinje, lyckades Alingsås Tove Norén ta sig fri och sätta 0-1 i den 58:e minuten. Trots den jämna kampen var det alltså bortalaget som satte matchens enda mål.

Med stort jubel från publiken gjorde så Kaisa Collin sin efterlängtade debut för Eskilstuna United i Elitettan. På matchens kvarvarande tio minuter fixade hon bland annat en hörna och ett par skott på mål.

Kapten Kim Sundlövs tankar om matchen:
– Det är fruktansvärt surt att vi inte fick med oss poäng. Jag tycker att vi spelade som ett lag idag, vi jobbade för varandra, säger hon.

Tränare Vaila Barsley tycker att laget har höjt ribban från förra matchen mot AIK:
– Prestationen i den här matchen var hundra gånger bättre. Jag är jättenöjd med insatsen och vi visade verkligen vår karaktär idag. Det här är ribban nu och vi kan inte gå under den, det är här vi måste vara hela tiden, säger hon.

Matchfakta

Mål

Tove Norén, Alingsås, 58’

Startelvan:

1. Julia Langörgen

13. Elisabeth Tillenius

8. Alex Benediktsson

3. Kim Sundlöv

5. Märta Järvegren

22. Lucia Duras (79’)

21. Jessica Miclat

18. Agnes Wigholm

24. Moa Selling

14. Ida Åkerlund

7. Astrid Larsson

Ersättare:

6. Paige McAllister

9. Kaisa Collin (79’)

11. Alva Karlsson

16. Wilma Delerud

20. Fatuma Nondo

23. Fiona Eriksson

25. Cajsa Karlsson

Publiksiffra

242 st

Nästa hemmamatch

Tack alla som kom och såg dagens match. Nästa hemmamatch är den 9 juni klockan 19.00, då Gamla Uppsala kommer på besök. Biljetter köper ni som vanligt på eskilstunaunited.ebiljett.nu

Dela