Seger och tre mål för United

Referat från matchen Eskilstuna United – Jitex BK i Elitettan den 14 maj 2023.

Det var på ett soligt Tunavallen som Eskilstuna United klev in i den sjätte omgången av Elitettan. Efter en målfattig första halvlek med ett Jitex BK som stod för bollförandet och målchanserna, satte bortalagets Ema Paljevic matchens första mål i början av andra halvlek. Det tog däremot inte lång tid innan Uniteds egna Ida Åkerlund med styrka och skicklighet tog sig förbi Jitexförsvaret och placerade bollen i bortanätet. Med en kvittering som bidrog till nytändning i laget, fick Moa Selling fatt på bollen och gjorde sitt första mål i Elitettan.

– Det känns jättekul att få göra sitt mål så här i Elitettan. Vi kämpade hela vägen och tog hem tre poäng så det var jätteskönt, sa Selling efter matchen.

Med 14 minuter kvar av ordinarie tid, la hemmalagets Jessica Miclat in en hörna i målområdet där Kim Sundlöv till slut fick in bollen.

Matchen slutade med 3-1 till damerna i vårt Eskilstuna United.

Så här sa tränare Vaila Barsley om matchen:
– Jag är jättenöjd med tre poäng, det var länge sen vi fick det. Framförallt för tjejernas skull var det väldigt viktigt med poäng i tabellen. Prestationsmässigt finns det potential till förbättring, men poängen var viktigast just nu.

Matchfakta

Mål: Ema Paljevic 48’, Ida Åkerlund 55’, Moa Selling 71’, Kim Sundlöv 77’.

Startelvan:
1. Julia Langörgen
3. Kim Sundlöv
5. Märta Jävergren
6. Paige McAllister (54’)
7. Astrid Larsson
10. Maja Alvin (67’)
13. Elisabeth Tillenius 14. Ida Åkerlund
21. Jessica Miclat
22. Lucia Duras
24. Moa Selling (78’)

Ersättare:

8. Alexandra Benediktson (54’)
11. Alva Karlsson
18. Agnes Vigholm (78’)
19. Stina Dahl Forslund (67’) 23. Fiona Eriksson
25. Cajsa Karlsson
30. Tuva Brannemo

Publiksiffra: 228 st

Nästa hemmamatch

Tack alla som kom och såg dagens match. Nästa hemmamatch är den 3 juni klockan 15.00, då Alingsås kommer på besök. Biljetter köper ni som vanligt på eskilstunaunited.ebiljett.nu

Dela