Paulina Nyström på lån från Vittsjö

Eskilstuna United förstärker offensiven med den lovande anfallaren Paulina Nyström. Hon lånas in från seriekollegan Vittsjö resten av säsongen. Hon är spelklar omedelbart och gjorde sin första träning med laget under torsdagen.

– Jag ser verkligen fram emot att spela med Eskilstuna United och jag hoppas att jag kan bidra till en stark höstsäsong tillsammans med laget. Det känns väldigt bra att vara igång med gänget och det ska bli riktigt kul att få lära känna spelarna, tränarna och teamet runtom ännu mer, säger Paulina Nyström.

20-åringen debuterade i högsta serien med skånelaget 2019 då hon fick hoppa in tolv gånger och även gjorde ett mål. Förra året blev det 18 framträdanden och det här året har hon medverkat i samtliga tolv omgångar under vårsäsongen varav hälften från start.

Paulina har även blågula meriter i form av två U23-landskamper, 22 stycken för U19 och 6 stycken för U17. Hon fanns med i startelvan i U23-matchen mot Finland tidigare i sommar.

– Vi är glada att Paulina är här, om än bara på lån. Hon har kvaliteter som vi letat efter och till viss del saknat. Hon är en ny typ av forward för oss, kraftfull och bra i det felvända spelet. Hon är bekant med och har spelat med flera av våra spelare genom åren i flicklandslagen, något som vi tror kommer göra startsträckan kort för att Paulina ska hitta rätt hos oss, säger tränare Magnus ”Munken” Karlsson.

Dela