Chansrik match gav kryss: Surt

Första hemmasegern i OBOS Damallsvenskan 2021 var nära – men Eskilstuna United fick nöja sig med kryss och 1-1 mot Vittsjö.
– Surt, säger Amanda Nildén.
– Vi kryssar vidare och skapar chanser men får inte resultatet med oss, säger tränaren Magnus ”Munken” Karlsson.

Ett underbart mors dag-väder gjorde att värmen blev en faktor.
– Det var riktigt varmt och tufft att spela. Man är inte riktigt van vid det här ännu, säger duktiga vänsteryttern Nildén.

Vår vänsterytter Amanda Nildén oroade ofta Vittsjö och låg bakom många vassa inlägg som dock inte gav utdelning den här dagen.

Hon och Fanny Andersson på andra sidan var båda framträdande och såg till att skapa en rad lägen framåt.
– Jag är väl ganska nöjd med min insats även om den var upp och ner precis som för laget. Jag får i alla fall fram inläggen men det blir inte mål på dem. Jag vet inte om jag behöver sikta bättre eller om de andra måste vara på ett annat ställe, funderar Amanda.

De två målen kom väldigt tätt på varandra. Först 1-0 i 33:e av Felicia Rogic.
– Jag skulle peta bollen förbi backen, missade lite, men sedan tror jag att backen screenade målvakten lite. Så bollen bara låg där och jag lyckades peta in den, berättar ”Felle”.
Svaret lät inte vänta på sig. Emily Gielnik vann en närkamp med Emma Östlund vilket innebar friläge och ett distinkt avslut senare fick 1-1 att lysa på resultattavlan på Tunavallen.
– Känns som ett för enkelt mål och tyvärr tappade vi mod och kraft efter det, analyserar Munken.

Chanser fanns dock – åt båda håll. Vi minns till exempel hur Emily Gielnik snuvades på sitt andra mål när Emma Holmgren stod för en lysande reflexparad/utboxning på avslutet från nära håll strax före pausen.
Gästerna från Skåne fick dessutom ett mål på hörna bortdömt för ruff på hemmamålvakten.

Var sin ribbträff blev det också. Vittsjö efter hörna i minut 18, United genom Loreta Kullashi på tilläggstid av halvlek ett.
”Lorre” fortsätter att ha motflyt med avsluten. Hon var nära ytterligare några gånger, särskilt med ett högt skott som var på väg in. Men Vittsjös målvakt slängde sig spektakulärt, sträckte ut maximalt och precis nådde bollen för att peta bort den till en hörna i andra halvleken.
– Det kunde ha gått hur som helst. Men i statistiken över förväntade mål ligger vi nog över tre igen. Så vi har ju någonting där, men får inte dit bollen, säger Munken.

Fanny Andersson prisades som Uniteds bästa och det var absolut inte fel även om hemsidan tycker att Nildén också var en kandidat. Hon får i stället glädjas åt dagens skönaste fint när hon felvänd vid sidlinjen fick en passning, fejkade mottagning men släppte bollen och sprang. Backen blev lurad så bollen slank förbi och Unitedmotståndaren likaså.
– Var det tunnel på henne också? Det är kul när en sån grej fungerar, säger Amanda med ett leende.

Jakten på trepoängare går vidare mot Djurgården borta i nästa omgång.
– Rätt sjukt egentligen. Vi har bara förlorat två matcher hittills (Rosengård och Häcken) men med alla kryss har vi ändå inte tagit särskilt många poäng, konstaterar Amanda.

Matchfakta
Eskilstuna United-Vittsjö 1-1 (1-1)

1-0 (33) Felicia Rogic, 1-1 (36) Emily Gielnik
Varning, Vittsjö: Nellie Persson
Domare: Sara Wiinikka

Dela