United vidare efter tuff cupkamp

IFK Norrköping från Elitettan bjöd verkligen upp till kamp.
Men Eskilstuna United gick planenligt vidare till Svenska Cupens gruppspel nästa år – och allra mest glädjande var unga Lucia Duras fina insats som dessutom kryddades med ett mål.

Att trean i OBOS Damallsvenskan skulle dominera spelet mot tolvan i näst högsta serien var helt väntat. Så såg det också ut och United radade upp fina chanser redan i den första halvleken. Dock utan att lyckas överlista hemmalagets skickliga målvakt Sofia Hjern så det var mållöst halvvägs.
– Jag tycker ändå att vi har spelat bra och hittat lägen. Det gäller bara att få in bollen, säger lagkaptenen Matilda Plan i Eskilstuna-Kurirens tv-sändning i pausen.

Mål blev det däremot efter sidbytet. Lite chockartat gjorde dock Norrköping det första. En fin omställning och bra inlägg förvaltades på bästa sätt och 1-0 var ett faktum.

Hemmaledningen blev dock kortvarig. Bara runt två minuter senare slog pigga Lucia Duras till och nickade in bollen i efterspelet av en hörna.
– Jag är inte så duktig på att nicka men den satt ju, säger hon i tv med ett skratt efter A-lagsdebuten från start.

Duras fortsatte sedan att ånga fram på högerkanten och kunde båda ha gjort något till och fått med sig någon assist. Hon var väldigt kreativ framåt och visade också några fina prestationer i det defensiva arbetet.
– Det kändes jättebra, kul att få göra ett mål också. Första halvlek gick sisådär men jag kände att jag vågade ta för mig mer i andra, fortsätter hon.

Norrköping gav dock inte upp efter 1-1 och man kom så nära som ett ribbskott från långt håll när Unitedmålvakten Mimmi Paulsson-Febo var en bit utanför sitt mål.
Men till slut skulle Uniteds tyngd och press ge utdelning. Paulina Nyström skickade iväg ett hårt skott med knappt tio minuter kvar. Man led lite med annars strålande Sofia Hjern som såg ut att ha koll på den bollen men hon kunde inte hålla den och via stolpen blev det mål och 1-2.

Lucia Duras och Paulina Nyström fixade målen som tog United vidare i cupen efter en tät match i Norrköping.

Det hade sånär blivit fler nätrassel när Ngozi Sonia Okobi skickade ett praktskott i ribban men resultatet stod sig tiden ut och därmed får Eskilstuna United spela gruppspel i cupen under början av 2022 med möjlighet att upprepa – eller varför inte förbättra? – årets andraplats i turneringen.

Utöver Lucia Duras var det kul att se Felicia Saving som tycks vara på väg mot formen igen efter sin tuffa avslutning på vårsäsongen där hon missade ett antal matcher. Vi noterar också att Mimmi Paulsson-Febo i målet och Elisabeth Tillenius på högerbacken (inbytt) fick göra A-lagsdebut i United.