Tränare slutar efter säsongen

Magnus ”Munken” Karlsson, Eskilstuna Uniteds tränare och sportchef, har valt att gå vidare till en tjänst som klubbdirektör i IFK Norrköping och slutar efter säsongen 2021.
– Jag är övertygad om att vi kommer hitta en bra lösning för framtiden, säger ordförande Lina Bertilsson.

– Jag har nyligen fått beskedet från Munken att han valt att tacka ja till ett annat jobb. Det jag och styrelsen behöver göra nu är att i lugn och ro fundera på vad som är bästa lösningarna för framtiden. Under tiden i United har Munken haft rollen som både sportchef och tränare. Hur det ska se ut framöver är ett exempel på en del i det pussel som ledningen nu ska lägga, säger ordförande Lina Bertilsson, som här svarar på ytterligare några frågor.

Nyligen har också två spelare, Loreta Kullashi och Fanny Andersson lämnat klubben, kan du berätta vad som händer i föreningen?

­– Att spelare kommer och går i ett damallsvenskt lag är inget konstigt. Det finns ett ständigt pågående arbete med truppen för att vara förberedda på allt från skador till att spelare lämnar. Såklart kommer vi sakna både Loreta, som valt att gå vidare i karriären, och Fanny, som flyttar av familjeskäl. Vi vill vara en attraktiv arbetsgivare och det betyder att vi ibland måste släppa spelare. Förhoppningsvis gör det också att vi attraherar nya. När det blir förändringar kan det också vara andra som kommer fram och tar ansvar.

Ni säger att ni vill vara ett lag på övre halvan i damallsvenskan över tid, vad betyder det?

– Det betyder att vi har en långsiktig plan som vi följer med en vilja och ambition att bygga en stabil organisation som kan ge stöd åt både elit-, akademi- och ungdomsverksamheten. Så att vi kan fortsätta finnas i Eskilstuna under lång tid framöver och bjuda på en attraktiv fotboll och bidra till samhället. Till exempel har vi nyligen anställt en klubbchef som är ett viktigt steg i vår fortsatta utveckling.

Hur jobbar ni för att hitta en ny tränare och en ny sportchef?

– Att Munken kommer att sluta har vi bara vetat ett kort tag så att hitta ersättare är ett arbete vi ska påbörja nu. Vi har en stabil styrelse och en bra organisation kring laget, så jag är övertygad om att vi kommer hitta en bra lösning både på kort och lång sikt.

Dela