”Vi är förväntansfulla och spelsugna”

I dag är det äntligen dags för vårt Eskilstuna United att spela tävlingsmatch igen.
Inför cupdrabbningen mot Piteå på Tunavallen har vi kollat läget med tränaren Fredrik Bernhardsson. Vi summerar försäsongen och checkar läget i truppen.

I Svenska Cupens gruppspel ställs vi mot Mallbacken, Djurgården och – allra först – Piteå. Den damallsvenska kollegan kommer på besök med bland andra försvarsklippan Faith Ikidi och vår tidigare profil Fanny Andersson på mittfältet.
Har ni hunnit få koll på Piteås slagstyrka 2022 ännu, Fredrik?
– Vi kommer att fokusera 100 procent på vår egen prestation i dag. Sedan har vi självklart koll på vad Piteå gjort under försäsongen och har en plan för hur vi ska hantera dem.
Hur taggade är ni ledare och spelare för att äntligen få dra igång på allvar?
– Vi är väldigt förväntansfulla och spelsugna inför helgens match mot Piteå. Kul att cupen drar igång och extra kul att vi får möjlighet att få spela två matcher hemma på Tunavallen inför vår hemmapublik.

Som trogna Unitedfans säkert minns tog Fredrik och Elena Sadiku över mot slutet av 2021 när Magnus ”Munken” Karlsson lämnade. Nu har tränarduon fått mycket mer tid och frågan är om spelet kommer att se annorlunda ut när de på allvar fått chansen att sätta sin prägel på laget?
– Jag och Elena har tillsammans med spelarna påbörjat en process där vi vill utveckla vissa delar av vårt spel. Vi var väldigt nöjda med vårt försvarsspel förra året, men känner att vi behöver kunna ha större kontroll i delar av vårt anfall. Vårt ”United-DNA” finns kvar då stora delar av spelartruppen i år är densamma som under fjolåret.
Har försäsongen hittills gått som ni önskat eller har det varit några störningsmoment?
– I det stora hela är vi nöjda. Vi har jobbat väldigt hårt tillsammans med att sätta vårt spel. Höjdpunkten var försäsongslägret i Spanien, där vi förutom värdefull tränings- och matchtid även fick tillfälle att umgås och lära känna varandra bättre.

Ett gruppspel stundar alltså i cupen där endast ettan tar sig vidare till nästa steg – semifinal.
Finalplats i fjol, har ni satt upp ett tydligt cupmål i år eller gäller en match i taget?
– Vi värdesätter cupmatcherna och möjligheten till dessa tävlingsmatcher innan OBOS Damallsvenskan drar igång. Fokuset kommer ligga på våra prestationer i gruppspelet, sen får vi se hur långt det räcker.
Hur är statusen i truppen?
– Det är bara Halimatu och Fiona (båda korsbandsskadade) som inte är uttagningsbara till matchen mot Piteå. Halimatu får börja träna kollektivt med laget inom kort, medan Fiona har en lite längre rehabperiod framför sig.

Vi tackar Fredrik för informationen och önskar lycka till. Vi kickar igång cupen 16.00 i eftermiddag.

Dela