”Behöver hantera fasta situationer”

Lite ovanligt så innebär måndag matchdag för vårt Eskilstuna United.
En erkänt tuff bortauppgift väntar mot Vittsjö och som vanligt får ni senaste nytt från en av tränarna, denna gång Fredrik Bernhardsson, inför avspark.

Att vinna i norra Skåne är allt annat än enkelt, frågan är om United lyckas göra det för första gången i OBOS Damallsvenskan? Det är dessutom ett väldigt viktigt mittenmöte där båda lagen behöver tre poäng för att inte tappa alltför mycket mark gentemot topplagen.
Så här säger Fredrik Bernhardsson:

I skrivande stund sitter laget på bussen på väg ner till Vittsjö. Förberedelserna har gått enligt plan under veckan där vi hunnit med att förbereda oss för vad som väntar oss på naturgräset i Vittsjö.
Vi känner oss revanschsugna efter förlusten hemma mot Hammarby i uppstarten av OBOS Damallsvenskan. Tycker vi stod upp bra mot ett skickligt Hammarby, utan att få till det där lilla extra i vårt spel. Att det kommer att bli tufft och jämnt även i kvällens match känns ganska givet.

En av nycklarna för oss blir att hitta tillbaka till ett mer kontrollerat anfallsspel. En annan viktig del blir att hantera Vittsjös offensiva fasta situationer. Det blir åtminstone en ändring i startelvan mot senast då Matilda Plan är avstängd. Alva Karlsson har varit sjuk i veckan och åker inte med till matchen. 

Dela