Amanda Nildén klar för Juventus

Eskilstuna United kan nu bekräfta att affären med Juventus om Amanda Nildén är klar.
– Amandas häftiga resa och utveckling hos oss är fantastisk. Hon tar nu steget till en av de riktigt stora klubbarna. Vi önskar henne lycka till, säger tränaren Magnus ”Munken” Karlsson. 

Den vänsterfotade vänsteryttern Amanda Nildén kom till United från engelska Brighton & Hove Albion inför den förra höstsäsongen och hann göra 15 matcher för United i OBOS Damallsvenskan under 2020.  

Även om hon inte gjort något mål i klubben har hon ändå bidragit mycket offensivt genom att skapa massor av lägen från sin kant. På sina sammanlagt 26 seriematcher har hon noterats för sju assist. Hon startade även i samtliga fem cupmatcher i våras. 

Amanda, som fyller 23 år senare den här veckan, har tidigare under karriären representerat Brommapojkarna och AIK. Hon har dessutom gjort 14 U23-landskamper och fick debutera i A-landslaget i början av 2021 med ett inhopp mot Malta. 

Affären med Juventus är nu klar och Amandas tid i Eskilstuna United över för den här gången. Den anrika Turinföreningens damlag har dominerat den nationella ligan och blivit ligamästare de fyra senaste säsongerna. Därtill har man vunnit den italienska cupen ett av åren och supercupen de två senaste åren.

– Jag är så glad över att ha fått spela i en sån fin förening som United. Vill tacka alla i klubben och spelare för året jag har varit här och önskar all lycka framöver, säger Amanda Nildén, som nu blir lagkamrat med svenskorna Linda Sembrant och Lina Hurtig. 

– Amandas häftiga resa och utveckling hos oss är fantastisk. Hon gjorde allsvensk debut vid den här tiden förra året och via U23- och A-landslagsdebuten i år tar hon nu steget ut i Europa, till en av de riktigt stora klubbarna. Vi kan så klart bara önska henne lycka till, säger Munken. 

– När spelare får möjlighet att gå vidare i sin karriär tar vi det som ett tecken på att vi är en bra utbildningsplats och att vi har en bra utvecklingsmiljö för fotbollsspelare. Det är precis vad vi vill vara för då tror vi också att vi kommer fortsätta vara attraktiva för nya spelare. Vilket i sin tur stödjer vår vision att vara en av Sveriges främsta damfotbollsföreningar över tid, säger Katja Seppänen, styrelseledamot med fokus på elitverksamheten, som även hon vill önska Amanda Nildén lycka till.

Dela