Emma Holmgren värvas av Lyon

Hon har gjort stort avtryck i Eskilstunamålet, Emma Holmgren. Vem minns inte straffräddningen i slutminuterna hemma mot Hammarby i Svenska Cupen? Nu går hon vidare till ett av världens främsta damlag. Vi tackar för insatserna i Unitedtröjan och önskar henne lycka till.

– Jag är tacksam för min tid i United. Även fast det blev en kortare tid än vad som var tänkt så tar jag med mig massor med erfarenheter. Jag är väldigt glad över möjligheten att få gå till Lyon och att United stöttar mig i det, säger Emma Holmgren.

Trots att det bara hann bli en halv säsong för Emma Holmgren i Eskilstuna United har målvakten med rötterna i Uppsala hunnit visa vilken hög klass hon håller. Emma har startat samtliga tolv seriematcher samt fyra av fem i Svenska Cupen. I serien har hon bara släppt in tio mål på tolv matcher. I cupspelet minns man kanske framför allt hur hon gjorde en helt avgörande straffräddning i slutminuterna hemma mot Hammarby, något som med facit i hand räddade gruppsegern och ledde till att United senare kunde nå cupfinalen där Häcken blev för tufft. Förutom att rädda bollar har Emma även övertygat i spelet med fötterna där hon ofta bidragit i uppspelsfasen.

– Som alltid när spelare flyttar finns flera sidor av saken. Lika tråkigt som det här är för oss, lika kul är det för Emma att hon får chansen att gå vidare till den högst rankade klubben i Europa, säger sportchef och tränare Magnus ”Munken” Karlsson.

– Eskilstuna United är med och skapar förebilder för kommande generationers fotbollsspelare. Att Emma Holmgren nu går vidare till ett av världens främsta damfotbollslag visar unga tjejer i Eskilstuna, Sörmland och Sverige att en karriär som fotbollsspelare är möjlig och att Eskilstuna United är en bra plats att utvecklas på, säger Katja Seppänen, styrelseledamot med fokus på elitverksamheten:

– Arbetet med att ha en trupp som möjliggör vår målsättning att finnas på övre halvan av Damallsvenskan är ständigt pågående och vi har nyligen förstärkt både spelartruppen och ledarstaben, säger hon.

I och med att Lyon nu värvar målvakten önskar vi förstås Emma Holmgren lycka till med den fortsatta karriären och tackar henne för insatserna i Unitedtröjan under 2021.

Här kan du läsa om våra nyförvärv:

Paulina Nyström på lån från Vittsjö

United värvar Mia Jalkerud

Målvaktsprofil till United

Dela