Alva Karlsson om landslagsläger

Alva Karlsson (till höger) är 16 år och spelar till vardags i Eskilstuna Uniteds F19-lag, en del av ungdomsakademin. Alva är en av våra spelare som blivit kallad till ungdomslandslag och hon kom nyligen hem från sitt första landslagsläger. Där fick hon för första gången dra på sig den gul-blåa tröjan för att representera Sverige. Nu är hon hemma igen och vi kunde inte hålla oss från att ställa lite frågor. Läs vad Alva tyckte om lägret, hur landslagsläger skiljer sig från United-vardagen och varför hon tror att hon fick möjligheten att vara kapten. 

Hur kändes det att vara på landslagsläger? 

– Det kändes jättebra och det var väldigt roligt att vara på lägret. Jag upplevde lägret som väldigt kul och givande. Jag har lärt mig massor. Det kändes även som att lägret gick rätt fort även fast det var 10 dagar. 

Hur såg en dag ut ungefär? 

– En dag började oftast med en promenad och sedan frukost. Sen hade vi mycket teori och träningsgenomgång/matchgenomgång beroende på vilken dag det var. Efter varje träning och match var det analys om vad vi gjorde bra eller kunde ha utvecklat. Det var även rätt mycket fritid under en dag där vi antingen vilade på rummet eller spelade pingis eller kort tillsammans.

Hur var Känslan att få dra på sig svenska landslagsstället? 

– Den var fantastisk. Det var jättehäftigt och man kände verkligen att det var något speciellt och att jag skulle få representera Sverige.

Hur kändes det att få spela och dessutom starta din första landskamp? 

– Det kändes stort och jättekul! Det var såklart lite nervöst men det släppte snabbt. Jag var mest taggad.

Vad var speciellt jämfört med vardagen i United? 

– Det som blir lite speciellt är att verkligen alla vill göra sitt absolut bästa hela tiden och visa upp sig, vilket gör att spelet blir lite snabbare. 

Hur var matchen, spelmässigt och upplevelsemässigt?

– Själv tyckte jag att tempot och spelet var lite snabbare än hemma. Det var tre matcher med olika matchbilder men alla var väldigt lärorika. Det är lite svårt då man är från olika klubbar och inte riktigt vet hur andra spelar. Men jag tyckte ändå att vi lärde känna varandra bra på planen. 

Du fick äran att vara kapten. Varför tror du att du fick den fina uppgiften? 

– Ja, det var verkligen en jättestor ära! Jag tror att de ser mig som en spelare som inte ger upp samt  jobbar hårt och någon som är bra på att peppa lagkamrater. 

Vad har du för drömmar om framtiden? 

– Mina drömmar om framtiden är att bli kallad till fler landslagssamlingar och att få spela fler landskamper. Drömmar längre fram är att kunna leva på fotbollen.

Vi önskar Alva Karlsson lycka till i framtiden. Fortsätt att jobba och träna så hårt som du gör så är vi säkra på att du har flera landslagssamlingar framför dig!

Cloe Eriksson och Lucia Duras var med F04-landslaget och Elisabet Tillenius reserv i samma åldersgrupp. I U23-landslaget har Matilda Plan, Emma Östlund, Amanda Nildén, Loreta Kullashi och Felicia Saving varit uttagna.

Dela
Kaisa Collin #9
Se hela truppen