”Har tydlig idé om vad vi vill göra”

Äntligen match igen!
En och en halv månad har gått sedan United avslutade våren urstarkt med segersvit och hållna nollor.
Nu börjar hösten, om några timmar är det avspark mot Hammarby borta och tränare Munken bjuder på en purfärsk lägesrapport.

Som bekant leder en topp tre-plats till Champions League och med tanke på att ”Bajen” ligger trea och United femma, två poäng bakom, förstår man att höstpremiären är väldigt viktig.
Mycket har hänt i truppen under sommaren och det är förstås extra intressant att se hur United klarar att bygga vidare på de fina insatserna i början av sommaren.
Så här säger Munken:

Har just klivit på bussen till Stockholm tillsammans med övriga ledare och en 19 spelare stark trupp.
Omgång 13 och omstart av Damallsvenskan efter OS-uppehållet.

Vi har hunnit ladda batterier, haft ett aktivt sommarfönster som medfört några förändringar i truppen och spelat en träningsmatch mot Djurgården med lyckat resultat.

Dagens motståndare har vi mött två gånger i år och vid det här laget har vi skaplig koll på Hammarbys styrkor och svagheter.
Vi förväntar oss ett offensivt och aktivt Bajen. Vi behöver svara med samma mynt. Vi har bra minnen från hemmamatchen i serien och jag tänker då särskilt på andra halvlek.

Vi har en tydlig idé om vad vi vill åstadkomma idag och det har landat i en startelva som är redo. Vi har också möjligheter att påverka matchen med ett antal byten och det tror jag vi kommer att behöva nyttja.

Ni ser matchen på Sportbladet play.
Nu får klockan gärna slå 19:00 så vi får börja …Dela