Sviterna sprack i Skåne

Bortamatchen mot Vittsjö fortsätter att vara ett problem för Eskilstuna United.
Inte heller i år blev det seger, och inte ens poäng, när Skånelaget vann med 1-0 efter ett ”trasselmål” strax före halvtid.

Det var inte den allra mest underhållande matchen vi bjöds på under lördagseftermiddagen. Mycket sparka och spring samt långbollar och kamp på en ganska svårbemästrad gräsplan.

Eskilstuna inledde ändå klart piggast. Ngozi Sonia Okobi hade ett skott som smet tätt utanför i den tionde minuten och kort därefter slog Elin Rombing ett långt inlägg. Matilda Plan nickade skickligt tillbaka bollen in framför mål och där störtade Felicia Rogic fram men hennes skott stoppades av en strålande räddning av Sabrina D´Angelo.

Efter första kvarten blev det väldigt mycket ställningskrig och ytterst få chanser. Förrän det plötsligt rasslade till i nätet i den 43:e minuten.
Väldigt mycket slump var inblandat. Ett inläggsförsök träffade Paulina Nyström i huvudet men studsade tillbaka till Vittsjöspelaren. Nytt inlägg kom där ett skottförsök blev en perfekt passning till Michelle De Jongh.
Hon slog en fin sidledspassning till mittbacken Sandra Adolfsson som inte riktigt hade balans och inte träffade bollen rent, men skottet gick precis innanför Emelie Lundbergs vänstra stolpe till 1-0.
Därmed sprack Uniteds svit på hållen nolla på en bit över tio och en halv timme.

United lyckades inte koppla greppet och forcera i början av halvlek två. Vittsjö höll spelet väl uppe länge och var till och med spelförande. Det var också ytterst nära 2-0 från Fernanda da Silva, både vid ribbskottet i minut 63 och nicken just över en stund senare.

Gästerna då? Jodå, det blev bättre sista kvarten och närmast kom Mia Jalkerud med ett vasst skott i minut 77 men D’Angelo gjorde då ännu en fin räddning. Eskilstunas press gav inte resultat utan man kom i övrigt bara till nästanchanser. Så förutom hållna nollan-sviten sprack även seger- och förlustfria sviten.

Vi slickar såren och tar nya tag, nästa söndag tar vi emot jumbon Växjö och det är väl ett utmärkt tillfälle att inleda nya sviter?

I dagens match vill hemsidan framhålla pigga och finurliga Ngozi Sonia Okobi, särskilt för hennes första halvlek. Defensivt märktes Matilda Plan mest, det känns som att hon höjt sin lägstanivå rejält och är numera allt som oftast mycket stabil och resolut.