Sista anfallet sänkte United

Vissa förluster svider mer än andra.
Som en där motståndaren avgör i femte tilläggsminuten.
– Bland det värsta jag varit med om. Särskilt med tanke på hur vi tog tag i det i andra halvleken, kommenterar tränaren Fredrik Bernhardsson efter 1-2 hemma mot KIF Örebro.

Emelie Lundberg var maktlös och Noor Eckhoff i förgrunden sjönk ihop när Amanda Rantanen jublade åt Örebros segermål på tilläggstid.

En svårtippad och svängig match slutade alltså på sämsta sätt för United. Det kunde blivit så annorlunda när hemmalagets förgrundsfigur Paulina Nyström var på vippen att göra 2-1 två minuter tidigare.
– Vad jag minns så var det en bra räddning av målvakten. Vi gick för segern i slutet och tyvärr kan det slå åt andra hållet ibland, säger forwarden som var mycket duktig denna svala söndagseftermiddag.

Just Paulina inledde målskyttet. Efter ett samarbete med sommarvärvningskollegan Mia Jalkerud sköt hon 1-0 mellan målvaktens ben i 33:e minuten. Men glädjen varade inte länge. Sanna Kullberg nickade in 1-1 efter en hörna i minut 39.
– Jag var inte helt nöjd efter första halvleken. Men vi justerade lite småsaker och jag tycker att vi fick bättre koll på Örebro i andra, säger tränare Bernhardsson.

Ändå var det väldigt öppet. Båda lagen skapade chanser och jagade vinst snarare än att bevaka en poäng. Paulina Nyström var nära redan i 63:e minuten då hon sköt en volley tätt över.
– Jag såg en i Premier League som fick ett liknande läge i går. Han satte den men min var bara nära och nära skjuter ju ingen hare tyvärr, säger hon.

Men i avstängda Felicia Rogics frånvaro var det hon som klev fram mest i offensiven. Målskytt, ett par bra chanser till, bollvinnare, tuff i det fysiska spelet och vinnare av ”matchens dragning” när hon drog bollen via sulan med båda fötterna samtidigt som hon roterade.
– Vet inte vad den kallas. Snurrfint kanske, även om många brukar kunna kallas snurrfinter. Men ibland kommer det bara, man hinner inte tänka, säger hon om den publikfriande manövern.

Örebro fick ett mål bortdömt i 68:e kort. Detta sedan Emelie Lundberg gått i backen hårt efter en närkamp där domaren först tvekade men sedan blåste frispark då linjedomaren vinkat för detta.
Just när man kände att det ändå skulle sluta med kryss kontrade Örebro sylvasst när klockan tickade upp mot 95. Jenna Hellstrom regisserade och assisterade till Amanda Rantanen som inte missade den fina passningen utan sköt otagbart bakom Emelie och depp, depp, depp för Eskilstunalaget.

Nu har United lika många poäng som Kristianstad i jakten på tredjeplatsen – men Rosengård borta och Häcken hemma kvar att möta, ettan och tvåan alltså. Dock, Rosengård säkrade titeln i går (grattis!).
– Det borde så klart vara en fördel för oss att de inte har något guld att strida om längre, säger Bernhardsson.
– Fast vi möter ändå tabellettan och Rosengård är ett proffsigt lag som säkert alltid går för att vinna. Jag tror inte att vi får någonting gratis, betonar Paulina.

Efter hennes starka insats undrar man förstås om det finns någon chans att Vittsjölånet blir kvar även 2022?
– Jag ser gärna att hon stannar men bollen ligger lite hos henne, om hon vill det själv. I så fall blir det en ny förhandling med Vittsjö, säger Unitedtränaren.
– Vi får utvärdera efter säsongen. Jag trivs jättebra i United, det är inte det. Men i nuläget har jag kontrakt med Vittsjö över nästa år, säger Paulina.

Spelfördelaren Felicia Saving fick pris som bästa hemmaspelare. Paulina Nyström och Anna Oscarsson kändes som två andra kandidater. Hemsidan vill dock verkligen hylla en fjärde spelare.
Elin Rombing som högerback gjorde den bästa insatsen undertecknad sett från henne. Bestämt försvarsspel, mycket bra och vårdat passningsspel, många offensiva räder och framgångsrik i de flesta dueller.
Det kändes därför extremt orättvist att just Elins inläggsförsök råkade gå precis fel för United, precis rätt för Örebro och blev det som startade den avgörande kontringen. Men idrott är som bekant inte alltid rättvist …

För att ändå få avsluta med något positivt: Emma Engström byttes in i slutet och var därmed tillbaka i A-laget efter sin svåra knäskada från mötet med Rosengård förra året.

Matchfakta
Eskilstuna United-Örebro 1-2 (1-1)

1-0 (33) Paulina Nyström, 1-1 (39) Sanna Kullberg, 1-2 (90+5) Amanda Rantanen
Varningar, United: Matilda Plan
Örebro: Elli Pikkujämsä, Jessie Scarpa
Domare: Maral Mirzai Beni
Publik: 701

Dela