United förlorade blåsig bortamatch

Ett mål räckte för att Linköping skulle besegra Eskilstuna United i lördagens träningsmatch. En fin frispark i andra halvleken var skillnaden mellan lagen.

Det blåste ordentligt när lagen gjorde upp i Östergötland och hemmalaget höll på att få en pangstart då man prickade ribban efter bara någon minuts spel.

Men United klarade sig undan där och tog sig alltmer in i matchen där vi bland annat noterade många starka närkamper som Matilda Plan gick vinnande ur.

Offensivt är det en situation som fastnat extra i minnet från halvlek ett.

Linköping försökte som vanligt sätta hög press på United, men man rullade i backlinjen fram till mitten där Felicia Saving direkt förlängde till Felicia Rogic som var helt fri och kunde rusa nästan hela Linköpings planhalva. Men vänsterskottet som ”Felle” försökte sig på blev inte alls som hon önskade utan målvakten kunde rädda.

Efter sidbytet gynnades Linköping mer av vinden och tog över allt mer. Men det blev alltså bara ett mål. En frispark, som möjligen kunde diskuteras, just utanför gästernas straffområde tog Frida Maanum hand om.

Med bra fart och suverän precision skickade hon in 1-0 bakom Emma Holmgren.

Jag är nöjd med att vi ändå stod emot bra, så länge vi orkade. Man måste minnas att det här var vår tredje match på en vecka, något vi ville testa eftersom det kommer sådana situationer under säsongen senare säger tränaren Magnus ”Munken” Karlsson.

Han gjorde ett antal byten, bland annat hade Halimatu Ayinde lite ont i en fot och klev av i halvtid men Linn Vickius ersatte henne på ett bra sätt.

Vi konstaterar även att nyförvärvet på centrala mittfältet, Felicia Saving, fortsätter att visa mycket fina kvalitéer och imponerar främst med sitt fina passningsspel.

Härnäst blir det allvar eftersom nästa match för United är i Svenska Cupen borta mot Sundsvall nästa helg.

Dela