NGOZI SONIA OKOBI FÖRLÄNGER MED ESKILSTUNA UNITED

Uniteds tekniska mittfältare Ngozi Sonia Okobi har valt att förlänga sitt kontrakt med United och har skrivit på för ytterligare två år till i den blåa tröjan.

Sonia kom till Sverige 2016 och gjorde två säsonger i skånska Vittsjö GIK innan hon tog klivet över till Eskilstuna United 2018 och nu är det klart med ytterligare två säsonger i klubben. Klubben och stadens familjära stämning vägde tungt när Okobi tog beslutet att skriva på ett nytt kontrakt med United.

”Eskilstuna United och Eskilstuna som stad har varit som ett hem för mig framförallt på grund av alla fantastiska personer i och utanför klubben”, säger Ngozi Sonia Okobi.

Hittills under OBOS Damallsvenskan 2021 har Ngozi Sonia Okobi medverkat i 18 matcher, hon väntar på årets första mål och att hon kan hitta nätet vet vi, efter fyra fullträffar förra säsongen. Hennes position är mittfältare och hon hittas såväl på kanten som mer centralt på planen. Publiken bjuds ofta på hennes fina teknik och får ta del av när hon utmanar sina motståndare i dueller en mot en.

­”Vi är mycket glada över att Sonia skrivit på för ytterligare två år med United. Sonia bidrar med fart och teknik och är väldigt skicklig i att utmana sin motståndare. Sonia besitter även en stor erfarenhet, både nationellt med spel i OBOS Damallsvenskan, och internationellt med spel för sitt Nigeria”, säger Fredrik Bernhardsson.

Foto: Morgan Nyberg Boussard

Dela