Frustrerande kväll för United

Det blev en måndag i frustrationens tecken när Eskilstuna United gästade nollpoängaren och jumbon Djurgården.
Efter en motig start försökte United gång på gång att hitta in i matchen men man kom inte rätt i offensiven och det slutade 2-0 (1-0) till stockholmarna.

Efter att Eskilstuna inlett relativt piggt och frejdigt kom en kalldusch. Först en slarvig felpassning i backlinjen, Hayley Dowd blev fri men Katie Fraine gjorde en grym reflexräddning.
Men direkt i nästa anfallsvåg kom en otajmad tackling som gav Djurgården straff.
Hayley Dowd tog den, slog den inte speciellt bra för att uttrycka det snällt, men tursamt smet den in förbi Fraine till 1-0 i sjunde minuten.

Felicia Saving var en av Uniteds bästa spelare och inblandad i ovanligt många nicksituationer, här en av dem. Saving hade även en halvfarlig nick mot mål före pausen.

Därefter kändes det som en 80 minuter lång jakt på kvittering där United försökte trycka upp tempot och forcera medan hemmalaget försvarade sig skickligt på Stockholms Stadion.
– Det känns inte bra alls. Jag tycker att vi hade bra tryck på dem så det är sjukt frustrerande, säger Anna Oscarsson till Viaplay.

Det blev inte jättemånga kanonchanser för Eskilstuna trots stort övertag i spelet. Mia Jalkerud kom närmast med två distansskott med lurig båge. Det ena efter en halvtimme, det andra med kvarten kvar. Båda gångerna lyckades DIF-målvakten tippa till hörna.

Vi noterade också ett vasst markskott av Noor Eckhoff i mitten av halvlek två. Bollen räddades åt sidan, då störtade Elise Stenevik fram på returen och sköt men backen Emelie Lövgren slängde sig heroiskt och täckte undan.

Anna Oscarssons minspel efter slutsignalen summerade känslan i hela United efter förlusten i Stockholm.

När tiden började rinna ut såg Djurgården till att släcka allt hopp. Man startade en kontring i eget straffområde, Alice Bergström gjorde en fantastisk prestation när hon tvingade sig förbi flera Unitedspelare längs kanten, skar in och la en perfekt sidledspassning till Lova Lundin som rullade in 2-0 på tilläggstid.
– Vi fick inte riktigt till den höga pressen och det fanns stora ytor bakom deras backlinje som vi inte kunde utnyttja. Otroligt tungt när de satte 2-0 i stället för att vi lyckades få in en boll, säger Anna Oscarsson.

Ska vi hitta något positivt så är det att vi inte behöver gräma oss alltför länge då det täta spelschemat fortsätter. På söndag tar vi emot nykomlingen Kalmar på Tunavallen.