Barsley: ”Vi är taggade på seriepremiär!”

Med en lång försäsong bakom sig är Eskilstuna United äntligen redo för seriepremiär. Tränare Vaila Barsley delar med sig av sina tankar om försäsongen och seriestarten.

Efter en försäsong som präglats av både med- och motgångar känner sig Vaila Barsley redo att ta sig an fotbollssäsongen 2024 med sitt Eskilstuna United. Samtidigt som nya, skickliga spelare har tillkommit i truppen och gamla favoriter signat på för ännu en säsong i den blåa dressen – har laget fått utstå både skador och sjukdomar som gjort sig bemärkt under försäsongen. Men trots en försäsong som inte gått helt enligt plan, är Barsley nöjd med lagets prestation. 

– Resultatet är inte det viktiga under försäsongen. Jag är väldigt nöjd med lagets prestation, även om vi inte fick det flow vi hade tänkt oss, säger hon.

Fokus under försäsongen har varit den nya formationen som laget ska testa på under 2024. Den tidigare spelstilen har också gått igenom en utveckling och finslipats inför seriestart. Det unga laget som efter föregående säsong fått mer erfarenhet har även gett ledarstaben en möjlighet att ställa högre krav och förväntningar inför kommande säsong. 

Förra året hamnade Eskilstuna United på en åttonde plats i elitettan, något som laget inte var helt nöjda med. Ett av problemen som uppstod var att flera spelare inte fick tillräckligt med speltid. 

– Att inte få 90 minuters speltid varje vecka är krävande, både fysiskt och psykiskt. Majoriteten av truppen spelade flera minuter vilket gjorde att de anpassade sig. Att få den speltiden är viktigt eftersom återhämtningen blir snabbare och vi kan träna mer intensivt, säger Barsley.

Även om laget inte hunnit sätta upp några specifika mål inför den kommande säsongen, hoppas United på en prestation som ska överträffa förra året. I år består laget av en stark trupp och tränaren har höga förväntningar på vad laget kan åstadkomma: 

– Om alla tävlar om en startplats varje vecka så hjälper vi varandra att bli bättre. Det ger oss fördelen att kunna använda olika spelare beroende på hur matchbilden ser ut. 

Seriepremiären som spelas mot Jitex BK går av stapeln den 13/4 på Larslunda IP i Strängnäs. Varför matchen spelas i Strängnäs beror på Eskilstunacupen som pågår på Tunavallen under helgen. Men att seriepremiären inte spelas på hemmaplan ser Barsley bara som något positivt.

– Vi är taggade på seriepremiär! Det kommer bli jätteroligt att spela på Larslund IP, kanske lyckas vi få några nya fans?, säger Barsley och avslutar:

– Det kommer garanterat att bli en tuff match mot Jitex, men förhoppningsvis har vi friska spelare som är redo för en ny, rolig fotbollssäsong!

Fiona Eriksson gjorde två mål i hösten bortamöte mot Jitex som slutade 3-3.

Läs mer om seriepremiären här.

Dela