Holmgren räddade Unitedsegern

Eskilstuna Uniteds drömläge i Svenska Cupen höll på att försvinna.
Då klev storspelande nyförvärvet Emma Holmgren fram och räddade en straff på tilläggstid.

Det blev stor dramatik i slutskedet när United besegrade Hammarby med 1-0. Matilda Plan slog först en svag passning framåt och när Bajen då ställde om kom Plan kort senare fel i en närkamp och orsakade en straff till gästerna.
Eftersom oavgjort hade gett Hammarby viss fördel i kampen om gruppsegern behövdes något extra – och det fick vi se från Emma Holmgren.
Hon läste straffskytten perfekt, hoppade mot sin högra stolpe och boxade iväg bollen så att United kunde hålla undan.

Det var dessutom inte första gången Emma visade klass under söndagens drabbning på Tunavallen. I första halvleken dominerade Hammarby, hjälpta av en rejäl medvind, och då stod Emma för ett par strålande ingripanden.
Hon viftade bort ett vasst långskott genom att hoppa och tippa bollen till hörna och i 43:e minuten kom en ännu finare prestation. Emma Jansson drog iväg ett lurigt markskott. En medspelare störtade fram och man visste inte om det skulle bli en styrning eller inte. Men bollen rann igenom så Emma dök blixtsnabbt till backen och petade ut även det försöket till hörna.

United fick för första gången möjlighet att visa upp sina nya matchtröjor på Tunavallen.

Mållöst i halvtid således, och i andra fick United mer att säga till om när man fick vinden bakom sig. Men det var ändå ett ställningskrig och svårtippat. Avgörande blev två fina individuella prestationer av hemmaspelare.
Först från Halimatu Ayinde som starkt vann en boll centralt och höll undan för sin motståndare vilket ledde till en frispark. Nigerianskan uppfattade läget direkt och slog snabbt bollen framåt till Loreta.

– Jag såg att det var öppen gata, det var bara att köra framåt och det blev ju mål, kommenterar ”Lorre” i tv-intervjun efter slutsignalen.

Fullt så enkelt var det dock inte utan hon dribblade först av ett par motståndare innan skottet kom. Det var så pass hårt att Hammarbys målvakt inte orkade hålla emot utan bollen studsade in över linjen till 1-0 i matchminut 74.

Sedan verkade United länge ha hyfsad kontroll på läget – till den läskiga straffsituationen dök upp.
Men allting slutade alltså lyckligt med Unitedögon sett och nu räcker det med oavgjort borta mot Örebro i den avslutande omgången kommande helg för att United ska ta sig till semifinal i cupen.

– Jag är mest nöjd med att vi krigade hela matchen. Det syntes att många var trötta i slutet men vi kämpade ändå in i det sista, säger Loreta till C More/Sportkanalen.

Emma Holmgren gjorde flera fina räddningar och Loreta Kullashi dribblade sig fram och prickade in segermålet mot Hammarby.
Dela