Med siktet mot 2022

Det återstår bara några timmar av 2021. Året då vi tog silver i Svenska Cupen och hamnade på en fjärdeplats i OBOS Damallsvenskan, endast två mål från en kvalplats till Champions League. Mycket finns att lyfta från säsongen som gått, men nu är det dags att blicka framåt. 57 dagar återstår till tävlingspremiär!

Den sjätte januari äger årets första träning rum och det är en välbalanserad trupp som kommer att ta plats på Tunavallen. Majoriteten av spelarna har spelat ihop under minst en säsong, men det finns även ett par nya spelare i truppen.

Eskilstuna United är en av de klubbar i OBOS Damallsvenskan med lägst spelaromsättning inför 2022, vilket skapar stabilitet, trygghet och kontinuitet.
Majoriteten av spelarna är samma som i slutet på förra säsongen. Dessutom har våra lärlingar i form av Elisabeth Tillenius, Chloe Eriksson, Alva Karlsson och Lucia Duras fått ytterligare ett års erfarenhet, vilket kommer vara en styrka under säsongen , säger Fredrik Bernhardsson.

När Emelie Lundberg och Mimmi Paulsson-Febo valde att avsluta sina karriärer i höstas var det många som undrade vilka som skulle vakta målet på Tunavallen. Valet föll på duon Katlynn Fraine och Milica Kostić .
Med Katlynn Fraine och Milica Kostić får vi två målvakter som kompletterar varandra väl. Fraine är en äldre, rutinerad målvakt med stor erfarenhet medan Kostić är yngre, men även hon meriterad. Vi tror att det kommer ge en god dynamik”, säger Fredrik Bernhardsson.

Det är inte bara nytt mellan stolparna, utan det är även första säsongen från start för tränarduon Bernhardsson/Sadiku. Duon gjorde som bekant fyra matcher tillsammans säsongen 2021, där den sista matchen(hemmaseger mot BK Häcken med 3-2) ändå får ses som den främsta.

”Det är jätteinspirerande att vi får forma vårt spel och vår taktik tillsammans. Jag upplever att jag och Fredrik har hunnit lära känna varandra väl och att vi kompletterar varandra på ett bra sätt. Det är också speciellt att leda något som man själv tror på till 150 % och det kommer att resultera i att man ger allt och lite till”, säger Elena Sadiku.

Säsongen 2022 inleds med ett gruppspel i Svenska Cupen. Eskilstuna United ställs mot Piteå IF, Mallbackens IF och Djurgårdens IF. Därefter följer OBOS Damallsvenskan som utökas med två lag vilket kommer innebära fler matcher för spelarna. Det är dock inget som oroar varken Fredrik eller Elena:
”Vår trupp är välbalanserad och stark. De kommer absolut att klara av många matcher säger Elena Sadiku.

I skrivande stund är truppen inför 2022 i princip klar. Det som fattas för en fulltalig trupp är en försvarare och en mittfältare i form av en ”8:a ”.

Om 57 dagar kommer spelarna att kliva in på Tunavallens gräsmatta och vara redo för match igen. Vi hoppas att publik tillåts då och att du finns på läktaren. Köp ditt säsongskort här och följ oss i våra sociala medier.

Klara i truppen:
Katlynn Fraine (Nyförvärv)
Milica Kostić (Nyförvärv)
Emma Östlund
Elise Stenevik
Elin Rombing
Linn Vickius
Mia Jalkerud
Emma Engström
Felicia Saving
Noor Hoelsbrekken Eckhoff
Felicia Rogic
Chloe Eriksson
Halimatu Ayinde
Anna Oscarsson
Elisabeth Tillenius
Alva Karlsson
Fiona Eriksson
Lucia Duras
Ngozi Sonia Okobi
Matilda Plan

Foto: Morgan Nyberg Boussard

Dela