United utan chans i hemmapremiär

När man kommer fel in i en match kan det vara svårt att hitta rätta spåret sedan.
Så blev det för Eskillstuna United i hemmapremiären i OBOS Damallsvenskan inför 920 åskådare på Tunavallen. Resultatet mot Linköping skrevs till 0-2 (0-1) och det är svårt att protestera mot bortasegern.

Problemen började redan före avspark. Lagkaptenen Matilda Plan hade en skadekänning och var borträknad redan innan – men på uppvärmningen fick dessutom djupledshotet Felicia Rogic smärtor och kunde inte spela.
– Matilda visste vi ju om och hade förberett oss på. Sedan är det klart att vi påverkades av att inte ha ”Felles” löpningar, säger tränaren Fredrik Bernhardsson.

Gästerna tog tag i taktpinnen direkt på Tunavallen under söndagseftermiddagen. Man spelade runt på en fint sätt och lät United jaga och bränna kraft. Samtidigt var Linköping mycket hetare på att stressa motståndarna när de hade bollen.
– Ja, och då blev det att vi spelade hemåt, hamnade i tidsnöd och tog många dåliga beslut, konstaterar Bernhardsson.

Första halvlekens enda mål kom efter ett vackert, snabbt anfall. LFC spelade upp på högersidan, Stina Lennartsson skickade in bollen i mitten där Cornelia Kapocs fick till med ett perfekt och otagbart direktskott.

Enda sekvensen där det såg lite bättre ut för United var direkt efter sidbytet.
– Vi kom ut med annan energi, satte tryck på dem och skapade en helt annan matchbild. Men vi fick inte utdelningen och efter ungefär en kvart tappade vi det och blev trötta efter att ha jagat så mycket, säger Unitedtränaren.

Linköping var huvudet högre än United på söndagen. Här illustrerat av 0-2-målskytten Amalie Jörgensen som vinner en nickduell.

Så i stället kom spiken i kistan när Amalie Jörgensen rann igenom och överlistade Katlynn Fraine med drygt en kvart kvar.
Unitedchanser då? Vi har faktiskt inte antecknat en enda den här gången.
– Nej, vi lyckades inte skapa något och vi kom aldrig in i det. Vi hamnade på mellanhand, säger Fredrik Bernhardsson.

Elise Stenevik prisade som Uniteds bästa, Felicia Saving glimtade till och var den som mest och bäst försökte få igång spelet, Anna Oscarsson i första halvlek och Noor Eckhoff i andra glimtade till med bra prestationer. Men totalt sett – nej, ingen stack ut för Eskilstuna United.
Roligt var i alla fall en debut i OBOS Damallsvenskan för Elisabeth Tillenius som byttes in i slutskedet.
Nu ska ett antal spelare iväg på olika landslagsuppdrag – sedan hoppas vi på bättre takter när serien fortsätter under påskhelgen med Kristianstad borta.

Matchfakta
Eskilstuna United-Linköping 0-2 (0-1)

0-1 (26) Cornelia Kapocs, 0-2 (73) Amalie Jörgensen
Varningar, United: Chloe Eriksson
Linköping: Olga Adela Ahtinen, Stina Lennartsson
Domare: Sandra Almkvist
Publik: 920

Dela