Loreta Kullashi går vidare

Loreta Kullashi kom till Eskilstuna United inför säsongen 2017 från AIK. Efter flera utvecklande och framgångsrika säsonger här har hon nu valt att gå vidare i sin karriär. – Vi tackar för många fina prestationer och önskar henne lycka till, säger tränare Magnus ”Munken” Karlsson.

– Jag vill tacka Eskilstuna United för den här tiden! Tack till alla spelare, ledare, alla som jobbar runt klubben och supportrar. Det har varit ett nöje att dela de här åren med er, säger Loreta Kullashi.

Loreta Kullashi i matchen mellan Eskilstuna United DFF- Hammarby, Svenska cupen på Tunavallen i Eskilstuna. Foto: Anders Nilsson.

– För oss återstår bara att tacka för många fina prestationer och önska lycka till. Loreta har varit en viktig pusselbit i vår offensiv under flera år med sin fina teknik. Förutom mål och assist har hon också bidragit i vårt lyckosamma höga press- och försvarsspel, säger tränare Magnus ”Munken” Karlsson.

Loreta Kullashi kom till Eskilstuna United inför säsongen 2017 från AIK där hon hade gjort hela 15 mål på 20 matcher och första året i United blev det sex fullträffar på tio matcher. 2018 blev det succé när hon fick chansen i A-landslaget och tackade med att göra två mål mot Sydafrika.
Efter en del skadeproblem var Loreta sedan tillbaka i full form under 2019 när hon startade samtliga 22 omgångar i seriespelet för United.I fjol blev det 21 matcher och i år har hon startat samtliga under vårsäsongen.
Förutom att ha varit en pålitlig avslutare i United har Loreta med sin fina teknik även kunnat skapa en hel del chanser även för lagkamraterna, som i hennes sista match för föreningen, då hon mot mot AIK snyggt assisterade till segermålet.
När Loreta Kullashi nu lämnar Eskilstuna United för Rosengård har hon åtta A-landskamper och tre mål i blågult på meritlistan.

– Eskilstuna United ska finnas i Eskilstuna under lång tid framöver och bjuda på allsvensk fotboll av hög klass. För att lyckas måste vi hela tiden göra ekonomiska avvägningar såväl som sportsliga. Att sälja spelare är en del av det, säger Katja Seppänen, styrelseledamot med fokus på elitverksamheten:

– Att vi har en bra utbildningsmiljö får vi ytterligare ett bevis på nu när Loreta Kullashi går vidare till en klubb som Rosengård, säger Katja Seppänen.

Dela