”Vi ska våga mer och hitta ett lugn”

BK Häcken fick under tisdagen med tre spelare i Sveriges EM-trupp i sommar.
Bara utifrån det förstår vi att en mycket tuff utmaning väntar för Eskilstuna United i onsdagens match i Göteborg.
Tränaren Elena Sadiku ger er en rapport om läget i laget hos United.

Det handlar om fjolårstvåan och även nuvarande tvåan i OBOS Damallsvenskan där målvakten Jennifer Falk samt utespelarna Elin Rubensson och Johanna Rytting Kaneryd förmodligen är lite extra inspirerade efter att ha blivit uttagen av förbundskaptenen Peter Gerhardsson till det kommande mästerskapet.

Men innan dess ska alltså några serieomgångar till hinna avverkas och så här säger tränare Sadiku om vår onsdagsuppgift:
”Dags att ta oss an ett väldigt bra fotbollslag borta på Bravida Arena. 
Enda träningen vi har haft inför denna match var gårdagens där vi hade spelare som var på gott humör och taggade för en ny match. Det vi tar med oss från matchen senast är att vi försvarade oss väldigt bra under 90 minuter och höll nollan, men att vi ska våga mer och hitta ett lugn i vårt anfallsspel så vi kan skapa fler målchanser. 

Vi vet att vår prestation inte har varit den bästa i de senaste tre matcherna men att vi ska våga göra det vi är bra på, tro på oss och den process vi är i och fortsätta utveckla vårt spel. 

Vi har endast lagt fokus på vårt sätt att spela och hur viktigt det kommer bli att fokusera på vår prestation inför kvällens match.  Vi vet att Häcken är ett väldigt bra fotbollslag, men om vi gör det vi ska så kan vi verkligen bjuda på en bra match. 

En ändring i truppen är att Chloe kommer in i stället för Matilda som är avstängd.”

Dela