Stabil tid i United

Plusresultat i årsredovisningen och en stabil budget för 2024 presenterades på Eskilstuna Uniteds årsmöte under onsdagskvällen den 20 mars.

Efter några turbulenta år i föreningen ser det nu stabilare ut för kommande år.
På onsdagens årsmöte deltog ett 50-tal medlemmar och andra intresserade. De fick en redogörelse av det tuffa arbete föreningen gjort med en halverade budget jämfört med året innan och degraderingen till Elitettan inför säsongen 2023 men också en rad exempel på allt föreningen åstadkommit under året både på fotbollsplanen och utanför. Föreningen presenterade ett plusresultat för föregående år på +168 237 kronor.

Läget i laget

Efter årsmötet fick deltagarna en presentation av spelarna i a-laget och möjlighet att ställa frågor till dem. Innan årsmötet berättade också huvudtränare Vaila Barlsey och assisterande tränare Daniel Viklund om läget i laget och om säsongen som väntar.

Slåss om de främsta platserna i Elitettan

Den uttalade målsättningen för 2024 för representationslaget är att vi ska vara med och slåss om de främsta platserna i Elitettan. Föreningen gör särskilda satsningar på ungdom och akademi med bland annat ökat fokus på fys- och skadeförebyggande. Verksamhetsplanen 2024 tar oss seg på vägen mot föreningens långsiktiga mål att vara ett etablerat lag i damallsvenskan och en av Sveriges främsta utbildningsplatser för unga fotbollsspelare.

Ny styrelsen och valberedningen valdes

Anna Arnerdal fick fortsatt förtroende som ordförande. Omval gjordes av Katy Eriksson och Eva Karlsson på två år och Henrik Malmlöf på ett år. Sedan tidigare kvarstår Håkan Karlsson och Pär Eriksson. Nyinvalda på två år blev Goran Raundusi, Pelle Eriksson och Malin Sönnerlid.

Valberedningen består av ordförande Sofia Karlsson och ledamöterna Mattias Jävergren, Sermon Shaba och Stefan Bengtsson.

Eskilstuna Uniteds styrelse 2024, från vänster: Malin Sönnerlid, Håkan Karlsson, Anna Arnerdal, Eva Karlsson,
Henrik Malmlöf, Katy Eriksson, Goran Raundusi, Pelle Eriksson (på bilden saknas Pär Eriksson)

Tack alla som deltog, visade stort engagemang och ställde nyfikna frågor på mötet!

Dela