Chloe Eriksson prisades på idrottsfest

Chloe Eriksson var 1 av 3 finalister till Sörmlands Idrottsprofil och även Paulina Nyström var nominerad till ett pris när RF-SISU Sörmland bjöd in till fest den 2 februari.

Som nominerad fick Chloé Eriksson ett stipendium på 15 000kr.

Den fina motiveringen lyder: 

Chloe Eriksson, 18 år, från Eskilstuna började spela fotboll i Eskilstuna United DFF som femåring. Redan som 14-åring tog hon klivet upp till klubbens fotbollsakademi för spel med F-17 och F19 och 2022 debuterade hon i Damallsvenskan. Chloe kombinerar sin elitkarriär inom fotboll med studier på NIU vid Redarnegymnasiet i Eskilstuna. Trots att hon missat stora delar av lektionstiden i skolan på grund av A-lagsträningar dagtid alla dagar i veckan, landslagsläger, långa resor och bortamatcher presterar Chloe på högsta nivån och har betyget A i alla ämnen. Chloes mål är att spela fotboll på den allra högsta internationella nivån, både på klubbnivå och landslagsnivå.

Den före detta unitedspelaren Paulina Nyström, numera Juventus, var nominerad till P4 Sörmlands sportpris med motiveringen:

Paulina Nyström fick 2022 sitt genombrott och etablerade sig som spelare i allsvenskan. Hon gjorde tio mål under säsongen och delade sjundeplatsen i skytteligan. I slutet av året togs hon ut till A-landslaget läger i Algarve under januari 2023.

Vi gratulerar båda till fina nomineringar!

Till vinnare av de båda priserna utsågs:

David Björkryd, Bordtennis, Eskilstuna Bordtennisklubb, Stiftelsen Solbackas Sörmlands Idrottsprofil 2022.

Anthony Vu, karate, Katrineholm, P4 Sörmlands Sportpris.

Dela