Säker cupseger för United

Det var mer eller mindre spel mot ett mål när Eskilstuna United inledde cupen på bästa sätt. Det blev bergsäkra 3-0 även om det dröjde innan första nätrasslet kom.
– Vi är nöjda med tålamodet och systematiken, säger tränaren Magnus ”Munken” Karlsson.

Att United skulle dominera spelmässigt mot elitettalaget Sundsvall var förstås väntat. Under den första halvleken stod dock hemmalaget emot hyfsat och United hade bara ett par rejäla lägen.
Det första kom efter en kvart när Kaisa Collin skickade en vänsterprojektil i ribban.
Ännu bättre chans fick United efter en halvtimme när Loreta Kullashi försökte smita mellan två försvarare. De stängde dock vägen så ”Lorre” stöp i backen och domaren pekade på straffpunkten.
Loreta tog själv hand om straffen och placeringen var hyfsad. Men skottet var ganska löst och då målvakten hoppade mot rätt stolpe kunde hon rädda så 0-0 stod sig till pausen.

Efter sidbytet höll United på att få en smakstart när Felicia Rogic nickade in Amanda Nildéns inlägg. Det vinkades dock av för offside, något som av tv-bilderna att döma i alla fall inte såg solklart ut.
Men utdelningen skulle alltså komma. I efterspelet av en frispark från Elise Stenevik kunde Kaisa Collin sätta 0-1 med ett hårt högerskott i den 56:e minuten.
Då Sundsvall inte hade förmågan att hota med sin offensiv var frågan därefter bara hur stor segermarginalen skulle bli.

Vaila Barsley hann med en nick i ribban innan Felicia Rogic satte 0-2 i minut 80, framspelad av Kaisa Collin.
I slutet skulle även den tredje anfallslänken, Loreta Kullashi, komma med i målprotokollet när hon nickade in ett mycket fint inlägg av Elise Stenevik.

– Jag tycker att vi spelade med stort tålamod, ibland kanske det gick lite till överdrift till och med, men ändå en bra insats mot ett lag som stod väldigt lågt mot oss, summerar Munken.

Då Hammarby besegrade Örebro med samma siffror betyder det att kommande helgs drabbning på Tunavallen, när just ”Bajen” kommer på besök, lär avgöra vilket lag som avgår med gruppsegern (om det inte blir oavgjort förstås …).

– Jag är inte förvånad över Hammarbys seger och vi behöver troligen slå dem för att vinna gruppen. Hammarby kan nog slå Sundsvall med stor marginal i sista omgången om de behöver göra det, tror Munken.