”Pao” pangade hem poängen

– Jag fick in rätt bra träffar på träningen i går.
Med det i ryggen kom Paulina Nyström till Skytteholm i Solna på söndagen.
Sedan ordnade ”Pang Pang-Pao” tre poäng till Eskilstuna United.

Med bland andra Linn Vickius och Lotta Ökvist borta visade gästerna ingen tvekan utan tog kommandot i spelet från start. Det dröjde dock halvvägs in i första halvleken innan de heta chanserna dök upp och då blev det flera på kort tid.
Först sköt Felicia Rogic i stolpen, United behöll trycket och strax därefter fick Paulina Nyström läget. Hon drog till hårt med högern och bollen seglade in i bortre burgaveln för 0-1.
– Jag kände att det var läge och fick in bollen i hörnet. Det var skönt, säger ”Pao” i tv-sändningen i pausen.

En stolpträff till noterades när Ngozi Sonia Okobi sånär kunde utöka, Mia Jalkerud fick chansen på returen men skottet blev för tamt så 0-1 stod sig till halvtid.
– Vi slarvade lite och kan straffa AIK hårdare, vi måste hålla fokus, fortsätter Pao i pausen.
Nämnas ska att hemmalaget kan ha blivit snuvat på en straff vid en potentiell fällning bara någon minut före halvtid.

När lagen hade bytt sida fortsatte United, påhejat av Tuna12, att dominera på konstgräset och det skulle bli nätrassel igen. Dubbelfotade Paulina visade just det när hon i minut 62 först tog ner bollen på bröstet och sedan drog till med vänstern denna gång. Skottet var otagbart och ett vackert 0-2-mål ett faktum. Hon leder därmed vår interna skytteliga i OBOS Damallsvenskan med sex fullträffar i år.
United borde ha punkterat matchen lite senare när Elin Rombing drog iväg från eget straffområde på kontring. Hon serverade sedan ”Felle” en fin passning men avslutet blev felriktat och gick utanför.

I stället skapades lite onödig nerv då AIK och Jennie Nordin lyckades forcera in en hörna i slutminuterna. Men någon kvitteringschans kom aldrig. United dödade i stort sett hela tilläggstiden nere vid ena hörnflaggan offensivt, främst genom skickligt spel av Pao och Noor Eckhoff.
– Vi har haft en minimal trupp att jobba med på grund av skador och spelare som lämnat. Nu fick vi utdelning så det är sjukt viktigt, säger tränaren Elena Sadiku i tv där hon även fick frågan om målfarliga Pao inte ska spela som forward.
– Med tanke på att hon gjorde två mål på den position hon hade i dag, så tycker jag ju inte det, säger Elena och skrattar.

Med en skön seger i ryggen laddar vi om för en mycket tuff uppgift när guldkandidaten Kristianstad gästar Tunavallen kommande söndag 15.00. Varmt välkomna att stötta vårt härliga lag då!