Eskilstuna United inleder unikt samarbete med Suicide Zero

Eskilstuna United har som första damfotbollsklubb i Sverige signerat ett partnerskap med den ideella organisationen Suicide Zero. Med partnerskapet blir det möjligt för klubben att arbeta sucidpreventivt och att glidtackla psykisk ohälsa både inom och utanför klubben.

Med utgångspunkt i att motverka suicid och psykisk ohälsa har Eskilstuna United valt att ingå i ett partnerskap med Suicide Zero. Partnerskapet kommer möjliggöra ett krafttag i arbetet mot psykisk ohälsa och med suicidprevention internt i klubben, något som i sin tur kommer att ge effekt på Eskilstuna kommuns välmående.

De lokala idrottsföreningarna har ofta stort inflytande i sina respektive regioner. Vi ser nu
allt fler exempel på klubbar som vill lyfta frågor om psykisk ohälsa och då ta Suicide Zero till hjälp, något som får oss att känna både stolthet och ansvar. Det är med inspiration vi går in i
samarbetet med Eskilstuna United och får möjlighet att dela våra viktiga budskap med tusentals supportrar och unga idrottare”, säger Rickard Bracken, generalsekreterare Suicide Zero”.

Arbetet mot psykisk ohälsa och suicid kommer inte stanna efter avslutad utbildning utan
partnerskapet bygger på en långsiktighet och rutiner kommer att implementeras i föreningen för att säkerställa att arbetet fortskrider.

Anna Oscarsson spelar till vardags i Eskilstuna Uniteds a-lag. Hon är även nationell ambassadör för Suicide Zero och hon kommenterar partnerskapet såhär:
Jag är otroligt glad och stolt över att vi nu är igång med samarbetet mellan United och
Suicide Zero. Det känns fantastiskt att tillhöra en klubb som varje dag inte bara engagerar
sig i viktiga samhällsfrågor utan också strategiskt jobbar för att göra samhället till det
bättre. Suicide Zero’s livsviktiga arbete är något som jag personligen brinner för, och att
Eskilstuna United nu kommer börja att arbeta för suicidprevention tillsammans med
Suicide Zero betyder mycket för mig

Arbetet med Suicide Zero och utbildningen ”Våga fråga” inleddes i förra veckan med en
första utbildningsomgång och kommer att pågå tillsvidare och göras till en viktig och
återkommande del i klubbens arbete.

Första omgången av Våga Fråga blev startskottet för det unika partnerskapet mellan Suicide Zero och Eskilstuna United.
Medverkande: Från vänster , Stina Thimrén (Projektledare Suicide Zero), Angelica Ling (Head of Culture Eskilstuna United), Anna Oscarsson (A-lagsspelare och nationell ambassadör för Suicide Zero), Matilda Plan (Lagkapten i Eskilstuna Uniteds A-lag), Emre Gürler (Hållbarhetsansvarig Eskilstuna United) och Bosse Conrad (KBT och ACT, samtalscoach och utbildare i Våga fråga , Suicide Zero). Saknas på bild gör Sandi Sharro Haddad (Projektansvarig Girls United, Work United,)
Dela