Ny assisterande på plats i Eskilstuna United

Han har haft rollen förut. Han har varit i Eskilstuna United tidigare. Då, mellan de framgångsrika åren 2014 och 2017, var han assisterande tränare till Viktor Eriksson och nu kommer Daniel Wiklund att stå vid huvudtränare Vaila Barsleys sida framöver.

– Daniel Wiklund har över 20 års erfarenhet av olika fotbollsmiljöer och en mängd kunskap som jag och klubben nu får ta del av, säger huvudtränaren Vaila Barsley.

Han är legitimerad gymnasielärare och jobbar sedan 2004 på Rekarnegymnasiet i Eskilstuna. Här undervisar han i fotboll, träningslära och även religion. Därmed känner Daniel redan flera av Eskilstuna Uniteds ungdomar som nu, i och med spel i Elitettan, kommer få en mer betydande roll i laget.

Daniel Wiklund är sedan 20 år också tränarutbildare i Sörmland och Västmanland och sedan 2012 har han Uefa pro licens, den högsta tränarutbildningen i Sverige.

– Hans erfarenhet och kunnande kommer bidra till vår verksamhet, inte bara i A-lag utan också till akademin och ungdomsverksamheten, säger ordföranden Lina Bertilsson.

Han har alltså stor rutin och erfarenhet av det dagliga arbetet för att utveckla spelare, individer, lag och tränare. På frågan vad han själv tycker han är allra bäst på svarar Daniel Wiklund:

Jag är nyfiken och envis. Vidare är jag en fotbollstränare som inte lämnar något åt slumpen och jag är en fotbollsarbete som älskar att vara på fotbollsplanen i träning och på match.

De känner varandra sedan tidigare Vaila Barsley och Daniel Wiklund, då som spelare och tränar. Nu behöver de lära känna varandra i rollerna som huvudtränare och assisterande.

– Vårt gemensamma tränarskap kommer att utvecklas under de närmaste månaderna. Vi behöver ta reda på vilka respektive områden vi är bäst på och var vi ska lägga vårt olika fokus. Daniel kommer att vara en viktig del av laget och lagets framgång den här säsongen, det är jag säker på, säger Vaila Barsley

– Nu ser jag mest fram emot att få träffa spelarna och sätta igång träningarna 2023, säger Daniel Wiklund.

Daniel Wiklund, ny assisterande till huvudtränare Vaila Barsley i Eskilstuna United.
Foto: Joakim Hall
Dela