”Nytt Piteå med samma karaktärsdrag”

Med en spelmässigt fin insats i premiären och en poäng inkasserad genom 1-1 mot Kristianstad, har Eskilstuna United rest till Norrbotten för att i dag försöka säkra en trepoängare mot Piteå.
Tränare Magnus ”Munken” Karlsson gläds bland annat åt en kugge som åter är spelklar – här är hans rapport:

Några sista uppdateringar från Piteå. Vi reste hit under lördagen och jag kan börja med att meddela att frukosten på Pite Stadshotell är utsökt. Alla är fortsatt friska förutom Ayinde som är kvar hemma i Eskilstuna. Det betyder att Kaisa Collin är redo för spel och därmed tillbaka i truppen.

Vi förväntar oss en jämn match. Vi har så klart scoutat Piteå och det är på ett sätt nytt i form av några nya spelare men de stora karaktärsdragen finns kvar. Något vi verkligen skall vara noga med är deras fasta situationer – hörna, frispark och inkast.

I övrigt handlar det om vår förmåga att sätta våra grunder. Den delen var bra mot Kristianstad och behöver vara på den nivån. Tänker främst på bra balans mellan offensiv och defensiv.

Vi är i ett tidigt skede av serien. Erfarenheten säger att hårt jobb och rätt fokus slår alla strategier och taktiska ritningar.

Munken

#revansch2021

Dela