Eskilstuna United och Torshälla-Nyby IS inleder samarbete

Det hela startade med att TNIS ordförande kontaktade Eskilstuna United efter att ha läst i tidningen om föreningens ekonomiska läge och vädjan om hjälp. Nu inleder föreningarna ett samarbete för att stärka flick- och damfotbollen i Eskilstuna.

– Det betyder massor, det engagemang och stöd vi fått från TNIS, säger Lina Bertilsson, ordförande i Eskilstuna United.

Efter att ha läst en artikel i tidningen där Eskilstuna United vädjade om stöd fick Ulf Rosin, ordförande i TNIS, en del idéer och tankar om hur de eventuellt skulle kunna stödja föreningen.

– Vi hade ett styrelsemöte där alla var eniga i beslutet att kunna stödja Eskilstuna United, säger Ulf Rosin.

Torshälla Nyby IS har skänkt en summa pengar till Eskilstuna United och samtidigt inleder föreningarna ett långsiktigt samarbete för att stärka flick- och damfotbollen i Eskilstuna. Syftet med samarbetet är att få fler flickor att börja spela fotboll, fortsätta spela fotboll och utvecklas som fotbollsspelare under hela sin karriär.

– Det här går helt i linje med vad Eskilstuna United vill göra inom ramen för vårt jämställdhetsupprop JAG2030. Torshälla-Nyby blir en viktig samarbetspart i att utforma vårt arbete med JAG2030, såväl internt som tillsammans med andra föreningar med flickverksamhet i Sörmland, säger Lina Bertilsson.

– Med fler flickor inom fotbollen kommer det att hjälpa utvecklingen för både TNIS, United och andra föreningar i stan som sysslar med flickfotboll, säger Ulf Rosin.

Några av de grejer vi vill börja med är att alla flicklag har en fadder i Eskilstuna Uniteds damlag. Spelare och ledare från United kommer att delta på träningar för att dela med sig av kunskaper och erfarenheter. Samtidigt erbjuds flicklag att medverka på Eskilstuna Uniteds matcher på Tunavallen. Eskilstuna United kommer också att ta initiativ till flera träffar med ledare för flicklag i Sörmland för ökad samverkan, kunskap och inspiration.

– Tillsammans ska vi stärka flickfotbollen i Eskilstuna, säger de båda ordförandena.

Kontakt:

Lina Bertilsson, ordförande Eskilstuna United: 070-584 59 62

Ulf Rosin, ordförande Torshälla-Nyby IS: 073-941 71 71

Dela